Μια ισοπαλία με… νικητή τον ΠΑΟΚ

Μια ισοπαλία με… νικητή τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έμεινε «όρθιος» στο εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ και η ισοπαλία στην κόντρα των δύο «δικεφάλων» (1-1) αφήνει αν μη τι άλλο ικανοποιημένους τους φιλοξενούμενους.

Πρώτα απ’ όλα γιατί ο ΠΑΟΚ έμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας (έχοντας όμως πλέον και… συγκάτοικο, τον Άρη) και κατά δεύτερο λόγο γιατί οι Θεσσαλονικείς απέφυγαν την ήττα στην έδρα της Ένωσης.

Μπορεί λοιπόν εύκολα να ισχυριστεί κάποιος ότι το ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια έληξε ισόπαλο αλλά υπάρχει… νικητής όσο κι αν αυτό ακούγεται οξύμωρο και είναι ο ΠΑΟΚ.

Και είναι… νικητής για τους δύο λόγους που προαναφέραμε καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα επιστρέψει στην βάση της έχοντας πετύχει τον στόχο της.

Να μην χάσει στη Νέα Φιλαδέλφεια και να παραμείνει σε θέση «οδηγού» στην βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας. Τα πέτυχε και τα δύο η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου και υπό αυτό το πρίσμα ο Ρουμάνος τεχνικός μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος.

Ο ΠΑΟΚ είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία στο ντέρμπι

Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι την μεγαλύτερη, την πιο κλασική ευκαιρία στο παιχνίδι την είχε ο «δικέφαλος» του Βορρά και αναφερόμαστε φυσικά στο σουτ του Οζντόεφ, που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Στρακόσια.

Όχι πως και η ΑΕΚ δεν είχε τις δικές της καλές φάσεις, τις είχε αλλά καμιά από αυτές δεν μπορεί να συγκριθεί με το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΟΚ κι ενώ το παιχνίδι ήταν στο 0-0.

Σε αυτά τα ντέρμπι συνήθως ο φιλοξενούμενος μπορεί να χαμογελάσει αν στο φινάλε του αγώνα έχει αποφύγει την ήττα, παίρνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ήταν σίγουρα ένα «κλειστό» ματς, όπως άλλωστε επισήμανε και ο προπονητής της Ένωσης, Ματίας Αλμέιδα αλλά υπάρχει και μια έξτρα παρατήρηση για την «μεγάλη εικόνα» του παιχνιδιού.

Ο τρόπος με τον οποίο «κύλησε», σε επίπεδο τακτικής, το ματς στο χορτάρι της ΟΠΑΠ Αρίνα ήταν μάλλον στα μέτρα του ΠΑΟΚ και βοήθησε τον Λουτσέσκου να βρει πεδίο εφαρμογής των πλάνων του.

Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το αποτέλεσμα αλλά με την εικόνα των δύο ομάδων και κυρίως με τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε η ομάδα της Θεσσαλονίκης να προηγηθεί στο σκορ και να φέρει σε δύσκολη θέση τους «κιτρινόμαυρους».

Μπορεί η Ένωση να βρήκε γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν δείξει με το δοκάρι και το γκολ, ότι μπορούσαν να «πληγώσουν» την ΑΕΚ αν οι γηπεδούχοι τους έδιναν τους διαδρόμους.

Το φινάλε της αναμέτρησης βρήκε τον ΠΑΟΚ να φεύγει «όρθιος» από την έδρα των «κιτρινόμαυρων» και ο βαθμός που πήρε έχει μεγάλη αξία στην «οικονομία» του πρωταθλήματος.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Ελλάδα οι πρώτοι Έλληνες από τη Γάζα

| in.gr

in.gr | Ταυτότητα Διαχειριστής – Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη Ιδιοκτησία – Δικαιούχος…