Το αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης για ένα σύγχρονο οδικό…

Το αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης για ένα σύγχρονο οδικό...

Με την ενότητα που αφορούσε τον αναπτυξιακό οδικό άξονα των περιοχών της Λακωνίας, της Αρκαδίας, της Μεσσηνίας και της Ηλείας και πώς μπορεί να γίνει πραγματικότητα, ολοκληρώθηκαν οι συνεδρίες του 5ου Olympia Forum, το μεσημέρι της Κυριακής, στην Αρχαία Ολυμπία. Μια ενότητα που μετατράπηκε σε ένα οδοιπορικό διεκδίκησης και ανάπτυξης με ομιλητές τον τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Καραμέρο, τον δήμαρχο Μεγαλόπολης, Κωνσταντίνο Μιχόπουλο και τον δήμαρχο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Διονύσιο Μπαλιούκο. Την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος της εφ. Πατρίς, Γιώργος Μικελόπουλος. 

Κατά την διάρκεια της συζήτησης αναλύθηκε η σημασία της ανάπτυξης των οδικών αξόνων στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου και πώς αυτοί θα συμβάλλουν γενικότερα στην περιφέρεια και ειδικότερα στην Πελοπόννησο με τις ανάγκες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουν οι περιοχές τόσο στον τουρισμό όσο στην ιστορία και στον πολιτισμό και επίσης στην εξασφάλιση της οδικής ασφάλειας των οδηγών που διέρχονται τα οδικά δίκτυα. 

Μάλιστα, η εξασφάλιση ενός σύγχρονου οδικού άξονα που θα ενώνει όσο περισσότερες περιοχές μπορεί, είναι το ζητούμενο για την αναβάθμιση των περιοχών με τον κ. Καραμέρο να αναφέρεται διεξοδικά στην υλοποίηση του έργου Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα τονίζοντας ότι θα πρέπει να εξεταστεί η εκμετάλλευση της δυνατότητας του σχεδίου δίκαιης μετάβασης ως βασικού χρηματοδοτικού εργαλείου. 

“Και από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που έχουμε κάνει και από τις προτάσεις που έχουμε υποβάλλει, φαίνεται ότι θα υπάρχει μελέτη σε δύο εβδομάδες για το έργο Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα. Ο δρόμος αυτός θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση καθώς θα συνδέσει ιστορικά, αρχαιολογικά, γεωγραφικά και τουριστικά ένα μεγάλο αναξιοποίητο γεωγραφικό κομμάτι της Πελοποννήσου”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμέρος. 

Την κοινή άποψη ότι το έργο αυτό, αλλά και μια σειρά από έργα οδικού δικτύου που συνδέονται με τις περιοχές αρμοδιότητάς τους, θα πρέπει να υλοποιηθούν, είχαν και οι δήμαρχοι Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Διονύσης Μπαλιούκος και Μεγαλόπολης, Κωνσταντίνος Μιχόπουλος. 

“Οι υποδομές δεν είναι ανταγωνιστικές, αντιθέτως λύνουν προβλήματα όπως η ασφάλεια των ανθρώπων που χρησιμοποιούν αυτούς τους οδικούς άξονες”, είπε ο κ. Μιχόπουλος αναφερόμενος και στο “μοντέλο” ανάπτυξης που ακολουθεί πλέον ο δήμος Μεγαλόπολης. 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Διονύσιος Μπαλιούκος, επεσήμανε ότι: “Οι δρόμοι για εμάς είναι αυτονόητη υποχρέωση να το πολεμήσουμε. Αλλά μονίμως έχουμε απέναντί μας μια πολιτεία που επικαλείται την έλλειψη πόρων. Και φτάνουμε να έχουμε σχεδιάσει έναν δρόμο, να υλοποιείται τώρα -το Πάτρα – Πύργος- και να μην συνδέει την Αρχαία Ολυμπία. Εμείς πάντα θα είμαστε απέναντι σε όποιον καθυστερεί την εξέλιξη των μεγάλων έργων. Και το μεγάλο έργο είναι να ολοκληρωθεί ο άξονας Πάτρα – Πύργος, να συνεχιστεί ο δρόμος μέχρι Αρχαία Ολυμπία και να σχεδιαστεί άμεσα το Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα”. 

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ