WhatsApp: Εντοπίστηκε κι άλλη απάτη – Τι πρέπει να προσέχουν οι χρήστες –

WhatsApp: Εντοπίστηκε κι άλλη απάτη – Τι πρέπει να προσέχουν οι χρήστες

Eίναι αλήθεια ότι υπάρχει απάτη που κυκλοφορεί μέσω WhatsApp, όπου αριθμοί από την Ινδονησία προσφέρουν υποτιθέμενες ευκαιρίες εργασίας με υψηλές αποδοχές.

Αυτές οι απάτες συνήθως ξεκινούν με ένα μήνυμα που υπόσχεται μια πολύ απλή δουλειά με αντάλλαγμα μεγάλα χρηματικά ποσά. Στην πραγματικότητα, αυτές οι προσφορές εργασίας είναι ψευδείς και αποσκοπούν στο να αποσπάσουν προσωπικές πληροφορίες ή χρήματα από τα θύματα.

Revolut : Επικρίνει τη Meta και τις άλλες πλατφόρμες για τις απάτες στα social media

WhatsApp: Η απάτη στα μηνύματα από αγνώστους

Είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί και να μην ανταποκρίνεστε σε μηνύματα από άγνωστους αριθμούς που προσφέρουν εργασιακές ευκαιρίες ή ζητούν προσωπικά δεδομένα.

Αν λάβετε ένα τέτοιο μήνυμα, είναι καλύτερο να το αγνοήσετε, να το διαγράψετε και να μπλοκάρετε τον αριθμό.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν αριθμό από την Ινδονησία, με πρόθεμα +62, που ξεκινά με έναν απλό χαιρετισμό, και αργότερα δίνει μια υποτιθέμενη προσφορά εργασίας.

Όσον αφορά τα δεδομένα που εμφανίζονται για αυτό το τηλέφωνο, εμφανίζεται ένα όνομα, η προέλευση του αριθμού, ότι είναι ‘Εταιρικός Λογαριασμός’ και πότε έγινε μέλος αυτής της εφαρμογής.

Αν και η προσφορά που αναφέρει αν απαντηθεί είναι πολύ… ελκυστική, αφού βασικά θα αφορούσε την απόκτηση μεγάλων χρηματικών ποσών για το απλό γεγονός του «Like» βίντεο στο YouTube, με τα οποία υποτίθεται ότι θα μπορούσες να κερδίσεις έως και 400 ευρώ ανά μετοχή .

Ωστόσο, αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα, γιατί αν και φαίνεται σαν μια προσφορά εργασίας, ενθαρρύνουν αμέσως τις μικρές χρηματικές συναλλαγές και στη συνέχεια το επιστρέφουν με κάποιες προμήθειες ως αντάλλαγμα.

Τα χρηματικά ποσά που ζητούνται συνήθως αυξάνονται σιγά σιγά, φτάνοντας ακόμη και τις χιλιάδες ευρώ και όταν επιτευχθεί υψηλός αριθμός, το άτομο αυτό σταματά να ανταποκρίνεται στα μηνύματα.

Αντιμέτωποι με αυτές τις απάτες, είναι καλύτερο να αποκλείσετε την επαφή.

Πηγή: in.gr

Πηγή: ot.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ