Ζόμπι… εμφανίστηκαν στους δρόμους το Μεξικό – Τι συνέβη;

Ζόμπι… εμφανίστηκαν στους δρόμους το Μεξικό – Τι συνέβη;

Το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, οι δρόμοι της Πόλης του Μεξικού κατακλύστηκαν από απέθαντους και ζόμπι καθώς χιλιάδες λάτρεις των απέθαντων κατέκλυσαν τους δρόμους γιορτάζοντας το Zombie Walk.

Με ακραία καλό make up και απίθανα μακάβριες στολές, οι ορδές των απέθαντων συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης και ανατρίχιασαν τους περαστικούς στους δρόμους.

Στην ετήσια εκδήλωση συμμετείχαν οικογένειες μα τα παιδιά να συμμετέχουν στη «γιορτή» που αποτίνει φόρο τιμής στα ζόμπι της ποπ κουλτούρας που αποθεώνει τον τρόμο ως μορφή διασκέδασης.

googletag.cmd.push(function() );

Το φαινόμενο Zombie Walk ξεκίνησε στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια το 2001. Από τότε, η εκδήλωση έχει εξαπλωθεί σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, όπως η Νέα Υόρκη, η Χιλή, η Μπογκοτά, η Σιγκαπούρη, το Σάο Πάολο και η Φρανκφούρτη.

«Η ιδέα δεν είναι δική μας, αλλά την υιοθετήσαμε το 2007», δήλωσε ένας διοργανωτής της εκδήλωσης γνωστός ως Chumoy Zombie Master. «Έχουμε τιμήσει την εικόνα του Μεξικού, έχοντας δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες παρελάσεις απέθαντων στον κόσμο» πρόσθεσε μιλώντας στην κάμερα του Reuters.

Δείτε φωτογραφίες από τη γιορτή που έφερε τον τρόμο εκ του ασφαλούς στην Πόλη του Μεξικό.

zombie walk mexico city

Γιατί ο τρόμος αρέσει σε όλους

Σε έναν κόσμο που  προσφέρει πραγματικό τρόμο σε τόσο μεγάλες ποσότητες γιατί αναζητούμε τον κατασκευασμένο φόβο για ψυχαγωγία;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα συναισθήματα εξελίχθηκαν ως μια καθολική εμπειρία στους ανθρώπους καθώς μας βοηθούν να επιβιώσουμε.

Η δημιουργία φόβου σε μια κατά τα άλλα ασφαλή μπορεί να είναι μία ευχάριστη δραστηριότητα και ταυτόχρονα ένας τρόπος για τους ανθρώπους να εξασκούνται και να προετοιμάζονται για τους κινδύνους της πραγματικής ζωής.

Η ευτυχία του φόβου

Οι ελεγχόμενες εμπειρίες φόβου -όπου μπορείς απλά να κλείσεις την τηλεόραση- προσφέρουν τη φυσιολογική έξαρση που προκαλεί ο φόβος, χωρίς πραγματικό κίνδυνο.

Όταν αντιλαμβάνεσαι ότι κινδυνεύεις, η αδρεναλίνη ανεβαίνει στο σώμα και ενεργοποιείται η εξελικτική αντίδραση «μάχης ή φυγής» (fight or flight). Ο καρδιακός ρυθμός αυξάνεται, αναπνέουμε βαθύτερα και γρηγορότερα και η αρτηριακή πίεση ανεβαίνει. Το σώμα προετοιμάζεται να αμυνθεί απέναντι στον κίνδυνο ή να ξεφύγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αυτή η σωματική αντίδραση είναι ζωτικής σημασίας όταν αντιμετωπίζουμε μια πραγματική απειλή.

Όταν βιώνουμε ελεγχόμενο φόβο -όπως το jump scares σε μια τηλεοπτική σειρά με ζόμπι- μπορούμε να απολαύσουμε αυτή την ενεργοποιημένη αίσθηση χωρίς όμως να υπάρχει πραγματικός κίνδυνος.

Σύμφωνα με την θεωρία μάλιστα, αφού αντιμετωπιστεί η απειλή, το σώμα απελευθερώνει ντοπαμίνη, ο οποίος παρέχει αισθήματα ευχαρίστησης και ανακούφισης.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ