Ζυμαρικά με κιμά στον φούρνο… αλλιώς

Ζυμαρικά με κιμά στον φούρνο… αλλιώς

Τι είναι ένα εύκολο βραδινό δείπνο χωρίς μοσχαρίσιο κιμά, ζυμαρικά και λιωμένο τυρί; Η λέξη ταψί πρέπει να παραπέμπει σε ένα φαγητό που είναι εύκολο να προετοιμαστεί, να μαγειρευτεί και να φάει, και αυτή η συνταγή για ζυμαρικά με βοδινό κρέας δεν θα σας κουράσει καθόλου. Αυτή η εκδοχή ζυμαρικών φούρνου με κιμά συνδυάζει μια αγαπημένη ευκολία –κρέμα μανιταρόσουπας– μαζί με σάλτσα ντομάτας, πολύ σκόρδο, γλυκό κρεμμύδι και έντονο τυρί τσένταρ. Η μόνη προπαρασκευαστική εργασία απαιτεί να κόψετε κρεμμύδια, να ψιλοκόψετε το σκόρδο και να τρίψετε το τυρί. Είναι ένας συνδυασμός όλων όσων θέλετε σε ένα comfort food γεύμα με κρύο καιρό.

Egg Noodles: Χρησιμοποιήστε μόνο φαρδιά ή πολύ φαρδιά noodles αυγών για αυτό το ξεχωριστό, κλασικό σχήμα. Επιτρέπει επίσης στη σάλτσα να τυλίγεται πιο τακτοποιημένα γύρω από το noodle (ειδικά αν το κάνετε σε μια ομάδα καλεσμένων). Τα noodles με αυγά είναι τρυφερά και εύθραυστα στη φύση τους, γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να μην τα παραψήσετε πριν μπείτε στο φούρνο. Μαγειρέψτε μόνο ένα λεπτό κάτω από al dente, ώστε όταν τελειώσουν το μαγείρεμα στο φούρνο να μην γίνουν χυλός. Αλά ελληνικά μπορείτε να βάλετε χυλοπίτες. Αλλά και όποιο ζυμαρικά της αρεσκείας να χρησιμοποιήσετε μια χαρά θα είναι.

Μοσχαρίσιος κιμάς: Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε 85% άπαχο μοσχαρίσιο κιμά εδώ.

Κρεμμύδι και σκόρδο: Το κρεμμύδι και το σκόρδο είναι βασικά συστατικά εδώ – θα τα μαγειρέψετε πριν ξεκινήσετε τη σάλτσα σας.

Σάλτσα ντομάτας: Ένα κουτάκι σάλτσας ντομάτας προσθέτει αυτή την τέλεια όξινη, ελαφρώς γλυκιά ισορροπία στην κρέμα μανιταρόσουπας και πηχτής κρέμας.

Cream of Mushroom Soup: Αυτός είναι ο πρωταγωνιστής της παράστασης εδώ. Είναι κρεμώδες και προσθέτει μια λεπτή γεύση μανιταριού που ολοκληρώνει αυτή την εκδοχή.

Κρέμα γάλακτος: Λίγη λίγη παχύρρευστη κρέμα προσθέτει έναν πλούτο στη σάλτσα, ενώ την κάνει και πηχτή και ουσιαστική.

Cheddar: Η κορυφαία συμβουλή μας; Μην χρησιμοποιείτε προ-τριμμένο τυρί! Δεδομένης της προσθήκης αντισυσσωματωτικών συστατικών, οτιδήποτε μπαίνει στο τυρί σας δεν πρέπει να περιλαμβάνει τίποτα πέρα ​​από το τυρί.

Διατήρηση

Μπορείτε να φτιάξετε αυτό το ταψί και να το αφήσετε να κρυώσει πριν το τυλίξετε σε αλουμινόχαρτο και το φυλάξετε στο ψυγείο. Ή μοιράστε τα περισσεύματα σε μερίδες και τυλίξτε το καθένα σε αλουμινόχαρτο. Ζεσταίνουμε ξανά στο φούρνο στους 200° μέχρι να ζεσταθεί ξανά. Το ταψί που περίσσεψε θα κρατήσει έως και 5 ημέρες.

Συστατικά

Αλάτι

500 γρ νουντλς αυγών ή χυλοπίτες

2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κιλό (85% άπαχος) μοσχαρίσιος κιμάς

1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

750 ml κουτάκι σάλτσα ντομάτας

450 ml κουτάκι κρέμα μανιταρόσουπα

1/3 φλ. παχύρρευστη κρέμα

350 γρ. κοφτερό τσένταρ, τεμαχισμένο, διαιρεμένο

1 κ.σ. φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210°. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι 1 λεπτό λιγότερο από το al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε; Κρατήστε 1 φλιτζάνι ζυμαρικό νερό. Προσθέστε το βούτυρο στα noodles και ανακατέψτε να ενωθούν.

Βήμα 2

Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Μαγειρέψτε το βόειο κρέας, σπάζοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, περίπου 6 λεπτά. Καρυκεύετε με αλάτι.

Βήμα 3

Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, για 4 με 5 λεπτά. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, τη σούπα, την κρέμα γάλακτος και το ένα τρίτο του τυριού. Αφήνετε να σιγοβράσει και μαγειρεύετε, προσθέτοντας 1/2 έως 1 φλιτζάνι ζυμαρικό νερό, μέχρι να λιώσει το τυρί και να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή, περίπου 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνετε, αν χρειάζεται. Προσθέστε τα noodles στην κατσαρόλα και ανακατέψτε με το μείγμα του κρέατος. Ρίξτε σε μπεν μαρί 13″x9″ και πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί.

Βήμα 4

Ψήστε το ταψί μέχρι το κέντρο και οι άκρες να αφρατέψουν, 30 λεπτά. Από πάνω αν θέλετε πασπαλίστε με μαϊντανό.

Πηγή: allyou.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ