8 “πολύχρωμα” φθινοπωρινά road trips που πρέπει να κάνεις μια φορά στη ζωή σου

8 "πολύχρωμα" φθινοπωρινά road trips που πρέπει να κάνεις μια φορά στη ζωή σου

Αν είσαι λάτρης των road trips αυτοί οι φθινοπωρινοί προορισμοί θα γεμίσουν την ψυχή σου με ομορφιά. 

Αν σου αρέσει το ταξίδι αλλά κυρίως αν απολαμβάνεις τις όμορφες διαδρομές με το αμάξι κάποιοι δρόμοι προσφέρονται να σου χαρίσουν μοναδικές εμπειρίες. Το road trip προσφέρει μια μεγάλη ελευθερία στους μυημένους καθώς σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις στάσεις σε διάφορα σημεία της διαδρομής και να γνωρίσεις την ομορφιά του τόπου όπως εσύ νομίζεις καλύτερα. 

Μερικοί από τους must visit προορισμούς για road trips είναι οι ακόλουθοι:

1. Βαυαρία, Γερμανία

Η Νότια Γερμανία είναι γεμάτη φυλλοβόλα δέντρα. Αλπικά δάση, μια ταραχή έντονων χρωμάτων που πλαισιώνουν βουνά σκονισμένα από το χιόνι, παραμυθένια κάστρα και μεσαιωνικές πόλεις σε καλούν να τα εξερευνήσεις.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να κατευθυνθούν στη μυθική οδό Romantische Straße (Ρομαντικός Δρόμος), που είναι μια γραφική διαδρομή 360 χιλιομέτρων μέσα από τα δάση και τα βουνά της Βαυαρίας και της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Ξεκινώντας από την περιοχή κρασιού της Φραγκονίας, όπου τα τοπικά φεστιβάλ κρασιού είναι συνηθισμένα το φθινόπωρο, θα κατευθυνθείς νότια μέσα από πόλεις με καρτ ποστάλ όπως το Rothenburg ob der Tauber και το Dinkelsbühl, κάτω από ένα θόλο από ρουστίκ φύλλα.

Ο δρόμος τελειώνει στο Füssen, στους πρόποδες των Άλπεων, κοντά στο εμβληματικό κάστρο Neuschwanstein του βασιλιά Λουδοβίκου Β’.

2. Sonoma, California

Η κομητεία Sonoma της Καλιφόρνια είναι ιδανική για road – trips. Μεγαλύτερη και πιο χαλαρή από τη Νάπα, την πιο διάσημη αδερφή της στα ανατολικά, είναι, όπως το έθεσε ένας συγγραφέας, μια κατάλληλη περιοχή κρασιού, παρά μια Disneyland των κρασιών.

Το φθινόπωρο, η Sonoma είναι επίσης μια “ωδή” στα χρώματα του φθινοπώρου. Τα φύλλα στα δέντρα όσο και στα αμπέλια θα σε περιβάλλουν με ρουστίκ αποχρώσεις.

Η καλύτερη διαδρομή μέσω της κοιλάδας Sonoma είναι κατά μήκος του Arnold Drive, που περιβάλλεται από ώριμες βελανιδιές και σφεντάμια. Συνέχισε μέσω της κοιλάδας του ποταμού Ρωσίας, όπου θα συναντήσεις τους αμπελώνες και τις φάρμες που πουλούν σκουός, προσθέτοντας μια επιπλέον κίτρινη και πορτοκαλί απόχρωση στη φθινοπωρινή παλέτα.

3. Βουνό Fudji, Ιαπωνία

Επισκέψου την Ιαπωνία το Φθινόπωρο και θα πειστείς ότι η χώρα σχεδιάστηκε για το φθινόπωρο. Οι αρχαίοι ναοί και τα ιερά φαίνονται τέλεια μέσα στα κόκκινα και κίτρινα φύλλα που τα περιβάλλουν.

Το όρος Fuji είναι στα καλύτερά του το φθινόπωρο. Οι ουρανοί είναι μπλε και καθαροί, αυξάνοντας τις πιθανότητές σου να δεις την τέλεια κωνική του μορφή και το εμβληματικό πέπλο του χιονιού.

Οι οδηγοί θα πρέπει να κατευθυνθούν στον δρόμο με διόδια που συνδέει τη λίμνη Kawaguchi-ko με τους πρόποδες του όρους Fuji. Μετά από μια σύντομη αλλά εντυπωσιακή διαδρομή, θα διασχίσεις ένα δάσος με ζωηρά χρώματα και θα προσπεράσεις πέντε λίμνες, με τις εντυπωσιακές Άλπεις της Ιαπωνίας σε απόσταση. Στο πλευρό σου, το όρος Fuji είναι ο μόνιμος σύντροφός σου στο ταξίδι.

4. Transylvania, Ρουμανία

Ένα οδικό ταξίδι μέσω της Τρανσυλβανίας το φθινόπωρο δεν είναι για τους λιπόψυχους. Ο θρύλος του Κόμη Δράκουλα διαποτίζει την περιοχή, ειδικά την περίοδο γύρω από το Halloween, και οι δρόμοι παρουσιάζουν τις δικές τους ιδιαίτερες προκλήσεις. 

Οι ανταμοιβές όμως είναι τεράστιες. Τα φύλλα είναι από τα πιο πολύχρωμα στην Ευρώπη και συχνά εκτείνονται σε οδοντωτές κορυφογραμμές ή πλαισιώνουν απίθανα ατμοσφαιρικά μεσαιωνικά κάστρα.

Το κερασάκι στην τούρτα, ωστόσο, είναι το Transfăgărășan, μια διαδρομή 90 χιλιομέτρων από τα βουνά Fagaras που έχει χαρακτηριστεί ως “ο καλύτερος δρόμος στον κόσμο”. Το φθινόπωρο, είναι στα καλύτερά του με εντυπωσιακή θέα από ρουστίκ φύλλωμα. Το να έχεις τα μάτια σου στο δρόμο μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση.

5. Arrowtown, Νέα Ζηλανδία

Υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη όταν σχεδιάζεις ένα οδικό ταξίδι με στη Νέα Ζηλανδία το φθινόπωρο: μια ιδιορρυθμία στο είδος των δέντρων που φύτεψαν οι πρώτοι άποικοι σημαίνει ότι η παλέτα είναι κυρίως κίτρινη και η χώρα είναι Νότιο ημισφαίριο, οπότε κλείσε το ταξίδι σου για τον Απρίλιο και όχι τον Οκτώβριο.

Τα χρώματα του φθινοπώρου εδώ είναι τόσο θεαματικά όσο οπουδήποτε αλλού στον κόσμο και το επικό τοπίο προσθέτει μια επιπλέον λάμψη.

Η ιστορική πόλη εξόρυξης χρυσού Arrowtown στο Otago στο νότιο νησί είναι η πρωτεύουσα του φθινοπώρου φυλλώματος της χώρας. Οι λόφοι φλέγονται από χρώμα και ένα ζωντανό Φθινοπωρινό φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε χρόνο για τον εορτασμό της εποχής.

Η διαδρομή προς το Arrowtown από το Queenstown κατά μήκος της State Highway 6 είναι υπέροχη αυτή την εποχή του χρόνου, ειδικά με ένα πρόσθετο ταξίδι στο Glenorchy. Μόλις φτάσεις στο Arrowtown, ανέβα στο Crown Ridge Road και ψήφισε τον καλύτερο δρόμο με χρώματα φθινοπώρου στη Νέα Ζηλανδία.

6. Musoka, Οντάριο, Καναδάς

Η Musoka, στο Οντάριο είναι μια χώρα με λίμνες και δάση όπου νιώθεις σαν να οδηγείς μέσα από ένα τούνελ με έντονα χρώματα.

Το Lake of Bays Scenic Drive είναι η καλύτερη από τις πολλές διαδρομές στην περιοχή. Αυτή η ελικοειδής διαδρομή, μια διαδρομή 80 χιλιομέτρων, προσφέρει εκπληκτική θέα στις λίμνες, σε μεγάλους γκρεμούς και σε υπέροχα φθινοπωρινά χρώματα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Αφιέρωσε χρόνο για να σταματήσεις στα γοητευτικά χωριά Baysville, Dwight και Dorset για να απολαύσετε τις λιχουδιές σε τοπικά αρτοποιεία, εστιατόρια και ζυθοποιεία χειροτεχνίας. Μια περιήγηση στη λίμνη με ένα ιστορικό ατμόπλοιο είναι ένα τέλειο διάλειμμα από την οδήγηση.

7. New Forest, Hampshire, Αγγλία

Φθινόπωρο σημαίνει ότι το New Forest της Αγγλίας ζωντανεύει πραγματικά. Τα δάση των πανίσχυρων κοκκινόξυλων, της οξιάς, της σκλήθρας και των γλυκών καστανιών μεταμορφώνονται σε μια ζωντανή εμφάνιση κόκκινων, καφέ και κίτρινων. Τα διάσημα πόνυ και τα γουρούνια του πάρκου γλεντούν με τα βελανίδια που έχουν πέσει από τα δέντρα.

Δεν υπάρχει πραγματική διαδρομή οδικού ταξιδιού στο New Forest. Η πραγματική χαρά εδώ είναι να χάνεσαι στα μικροσκοπικά επαρχιακά δρομάκια και να βλέπεις πού σε οδηγούν.

Μπορείς να κατευθυνθείς έξω από το Lymington προς Brockhurst και Beaulieu και να δεις πού θα καταλήξεις. Λάβε υπόψη όμως ότι τα ζώα επιτρέπεται να περιφέρονται ελεύθερα, επομένως μην εκπλαγείς αν κάνεις μια στροφή σε μια ήσυχη περιοχή της εξοχής και βρεις μια αγελάδα να εμποδίζει την πορεία σου.

8. Colorado, ΗΠΑ

Ττο φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την πολιτεία. Με ψηλά δέντρα που εμφανίζουν αποχρώσεις πορτοκαλί, κίτρινου και χρυσού με φόντο χιονισμένα βουνά.

Το San Juan Skyway αποκαλείται συχνά «η πιο όμορφη διαδρομή της Αμερικής». Και κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, το φύλλωμα του φθινοπώρου κάνει αυτό το οδικό ταξίδι 370 χιλιομέτρων λίγο πιο επικό, με στάσεις στις ιστορικές πόλεις Durango, Silverton, Telluride και Ouray καθ’ οδόν.

Μια εναλλακτική, πιο σύντομη, αλλά εξίσου μαγική διαδρομή στο Κολοράντο είναι το Trail Ridge Road. Μια διαδρομή 77 χιλιόμετρα μέσα από το Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain, σε κάνει να νομίζεις ότι τα χρώματα του φθινοπώρου θα μπορούσαν να συνεχιστούν για πάντα.

 

Πηγή: allyou.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ