Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΝΔ, ενισχυμένο το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, συνεχίζει την καθοδική πορεία ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΝΔ, ενισχυμένο το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, συνεχίζει την καθοδική πορεία ο ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιστρέψει την αρνητική εικόνα που έχει σχηματιστεί από τις ευρωεκλογές και μετά αλλά όλες οι προσπάθειες πέφτουν στο κενό καθώς συντηρείται η αυξανόμενη η δυσαρέσκεια των πολιτών.

Νέα δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας φανερώνει εύγλωττα το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία με μόνο έναν στους δέκα πολίτες να δηλώνει πως πιστεύει ότι του επόμενους μήνες τα πράγματα θα πάνε «καλύτερα». Σχεδόν οι εννέα στους δέκα λένε «χειρότερα» και τα «ίδια».

Σχετικά με την ικανοποίηση των πολιτών από την απόδοση της κυβέρνησης η δυσαρέσκεια δείχνει να μεγαλώνει. Από το 49% του Μαΐου το ποσοστό έπιασε «ταβάνι» τον Οκτώβριο με συνεχή ανοδική τάση και προσγειώθηκε στο 53%, δύο μονάδες πάνω από τον Σεπτέμβριο.

Με τη Νέα Δημοκρατία να παραμένει χαμηλά στην πρόθεση ψήφου αλλά να μην αμφισβητείται η κυριαρχία της, η δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Alpha, δείχνει το πολιτικό σκηνικό να αναδιαμορφώνεται μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη είναι μια διαφορά δεύτερο κόμμα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ανακάμψει.

Πρόθεση ψήφου

Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με 25% και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ 15,3%, Ελληνική Λύση 9,3%, ΚΚΕ 8,6%, ΣΥΡΙΖΑ 6,6%. Στα όρια του 3% (λίγο πάνω λίγο κάτω) βρίσκονται: Φωνή Λογικής με 4,1%, Νίκη με 3,9%, Πλεύση Ελευθερίας με 3,3 και ΜέΡΑ25 με 2,8%. Η Νέα Αριστερά συγκεντρώνει ποσοστό 1,9%.

Το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό ως προς το κόμμα της αντιπολίτευσης που μπορεί να προσφέρει αξιόπιστη εναλλακτική προοπτική διακυβέρνησης αλλά έρχεται δεύτερο καθώς το «κανένα» προηγείται με διαφορά.

Μετά τις εσωκομματικές εκλογές ένας στους τέσσερις δηλώνει βγήκε «ενισχυμένο» και 6 στους δέκα πως «δεν άλλαξε κάτι».

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ οι ψηφοφόροι του κόμματος σε ποσοστό 57% εκτιμούν ότι η υποψηφιότητα Κασσελάκη θα οδηγούσε σε νέα εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος. Παράλληλα, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 59% διαφωνούν με την απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ