Επίθεση

Επίθεση

Ως ομιλητής σε πανηπειρωτική σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών και φορέων, ο Δημήτρης Κουτσούμπας δεν θέλησε μόνο να οργανώσει τη «γνήσια λαϊκή αντεπίθεση ενάντια στην κυβέρνηση» αλλά και την επίθεση στη «βολική αντιπολίτευση που κάνουν τα κόμματα του συστήματος, κυρίως τα κόμματα της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα μας». Ο γ.γ. κι ο Περισσός δεν έχουν πάψει να βλέπουν μια ευκαιρία για αύξηση των ποσοστών τους στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Λογικό, αφού κι όταν αλλάζουν αυτά τα κόμματα μένουν ίδια.

Γραφεία

Τα γραφεία, αναφέρουν πηγές προσκείμενες στον Στέφανο Κασσελάκη, νοικιάστηκαν μέχρι την ημερομηνία του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος έγραψε στα σόσιαλ μίντια ότι όλη του η προσπάθεια γίνεται για να είναι υποψήφιος αρχηγός αυτού του κόμματος. Η άλλη συριζαϊκή πλευρά επιμένει πως σχεδιάζει τη διάλυση της Κουμουνδούρου. Οι σύντροφοι, πάντως, μπορούν πια να ελπίζουν μόνο στη σοφία εκείνης της αραβικής παροιμίας που λέει ότι ένα πρόβλημα θα λυθεί όταν γίνει πιο δύσκολο.

Κάτω

Ο Νικόλας Φαραντούρης έδωσε στη δημοσιότητα τους δέκα άξονες της ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ που προτείνει. Ενας απ’ αυτούς περιγράφεται ως εξής: «Γινόμαστε το πρώτο κόμμα που αλλάζει τη ροή αποφάσεων και συμμετοχής αντιστρέφοντας το πυραμιδικό σύστημα. Προτάσεις και προγραμματικές θέσεις από τα κάτω προς τα πάνω και όχι απ’ τα πάνω προς τα κάτω». Πρωτότυπο. Δεν το είχε σκεφτεί κανείς μέχρι τώρα. Ούτε ο ΓΑΠ ούτε το Ποτάμι ούτε ο τσιπρικός ΣΥΡΙΖΑ ούτε ο κασσελακικός.

Μητρώο

Από την τηλεόραση ο Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται ένα κεντρικό μητρώο επιδομάτων, στα πρότυπα εκείνου της Μεγάλης Βρετανίας, ώστε να υπάρχει μια «συνολική εποπτεία του ποιος παίρνει τι και γιατί το παίρνει». Σύμφωνα με το κυβερνητικό αφήγημα, έτσι θα διασφαλίζεται ότι τα χρήματα θα πηγαίνουν σε όσους τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Εντάξει, στο Ηνωμένο Βασίλειο το μητρώο σίγουρα εξυπηρετεί έναν τέτοιο σκοπό. Στην Ελλάδα, όπου η παροχολογία είναι αναπόσπαστο μέρος κάθε προεκλογικής καμπάνιας, όμως, ίσως βοηθήσει κι αλλού.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ