Η Ελλάδα παρουσιάζεται πλέον στην Ε.Ε. ως παράδειγμα προς…

Η Ελλάδα παρουσιάζεται πλέον στην Ε.Ε. ως παράδειγμα προς...

Στα μεγάλα επιτεύγματα των τελευταίων ετών που έφεραν την ελληνική οικονομία να συνδυάζει τη δημοσιονομική πειθαρχία με τη δυναμική ανάπτυξη που ξεπερνά κατά πολύ το μέσο ευρωπαϊκό μέσο όρο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα στην εκδήλωση του Υπουργείου Ανάπτυξης με θέμα “Παραγωγικός μετασχηματισμός, ενίσχυση των επενδύσεων και της βιομηχανίας, για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα”, στην Εθνική Πινακοθήκη.

“Η Ελλάδα παρουσιάζεται πλέον στην Ε.Ε. ως παράδειγμα προς μίμηση” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, δείχνοντας τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας τα τελευταία χρόνια, πολύ πάνω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο και ενώ η χώρα συνεχίζει να εμφανίζει μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα. 

“Όλα αυτά γίνονται σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας με προβλέψιμους εκλογικούς κύκλους, με μια κυβέρνηση που έχει αποδείξει ότι μπορεί να υλοποιεί αυτή την πολιτική με αξιοπιστία”, ανέφερε, επισημαίνοντας ότι είναι αυτή η “πολύτιμη σταθερότητα και ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που μας επιτρέπει να υλοποιούμε τις μεταρρυθμίσεις”. 

Αναφέρθηκε μάλιστα στο παράδειγμα άλλων χωρών, ισχυρών χωρών όπως ανέφερε, οι οποίες ταλανίζονται από εσωτερικά προβλήματα. Μια τέτοια περίπτωση είναι η Γαλλία, πρόσθεσε, όπου αναγκάζεται σήμερα να κάνει μεγάλες δημοσιονομικές προσαρμογές καθώς διαπίστωσε ότι η δημοσιονομική της πορεία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την Ε.Ε. αλλά και τις αγορές. 

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ