Η πολιτική σταθερότητα και η ισχυρή κοινοβουλευτική…

Η Ελλάδα παρουσιάζεται πλέον στην Ε.Ε. ως παράδειγμα προς...

Του Δημήτρη Γκάτσιου

“Κάποιοι θέτουν ως έτος σύγκρισης το 2010. Δε θυμούνται ότι αυτή η ευημερία ήταν επίπλαστη. Στηριζόταν σε δανεικά και οδήγησε στη χρεοκοπία. Δε θα γυρίσουμε ποτέ στο 2010”, τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης. 

Από το βήμα της εκδήλωσης για την παρουσίαση του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας, ο πρωθυπουργός ανέδειξε την  “οριστική και μη αναστρέψιμη πορεία ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας”, αλλά και τα δύο κλειδιά που αποτελούν τη… γέφυρα για την υλοποίηση των αλλαγών και των κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων. Την πολιτική σταθερότητα και την ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας. 

“Δε συντρέχει κανείς από τους λόγους που οδήγησαν τη χώρα στην υπερδεκαετή κρίση. Η Ελλαδα παρουσιάζεται στην Ευρώπη ως παράδειγμα προς μίμηση. Από τη μία έχουμε δημοσιονομική πειθαρχία και από την άλλη βιώσιμη ανάπτυξη…Η πολιτική σταθερότητα μάς επιτρέπει να προχωρούμε σε αυτές τις αλλαγές…Μεγάλες και ισχυρές χώρες, όπως η Γαλλία, υλοποιούν πολιτικές προσαρμογής…”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Παράλληλα, εξέπεμψε το μήνυμα ότι η χώρα δε θα γυρίσει στο 2010 και στις εποχές της επίπλαστης ευημερίας. 

“Οι επενδύσεις αυξήθηκαν σημαντικά την τελευταία πενταετία, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη ήταν σταθερές…Η χώρα μας είναι μία από τις λίγες που αυξάνεται η παρουσία της μεταποίησης στο ΑΕΠ…Έχουμε κάνει πρόοδο στη μεταποίηση και στις επενδύσεις, αλλά πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα..Η σύγκλιση με την Ευρώπη είναι ο βασικός στόχος αυτής της τετραετίας…Κάποιοι θέτουν ως έτος σύγκρισης το 2010. Δε θυμούνται ότι αυτή η ευημερία ήταν επίπλαστη…Στηριζόταν σε δανεικά και οδήγησε στη χρεοκοπία…Δε θα γυρίσουμε ποτέ στο 2010…Η δημοσιονομικής πειθαρχία είναι ο μπούσουλας…”, σημείωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως δε μπορεί να υπάρχει οικονομική πρόοδος, χωρίς κοινωνική συνοχή. “Η ανάπτυξη πρέπει να είναι ισόρροπη…
Στον πυρήνα της πολιτικής μας είναι η διατήρηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας…Το παραγωγικό μοντέλο αλλάζει και αλλάζει προς την κατεύθυνση που θέλουμε…Σε αυτόν τον διαρκή αγώνα πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα, γιατί έχουμε περισσότερο χαμένο έδαφος να καλύψουμε…”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 
 

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ