Ημερίδα στον Βόλο: Η σημασία της ιατροδικαστικής εξέτασης στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

imerida1

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 η ημερίδα που διοργάνωσε ο Ροταριανός Όμιλος Βόλου με την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας με θέμα την ενδοοικογενειακή βία.

Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυναν, ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Βόλου, Νίκος Αγγελέτος, ο Βοηθός Διοικητή της 2475 Ελληνικής Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ Στέλιος Μαραβέγιας, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Άννα – Μαρία Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Τέλης Μπασδάνης και η Βούλα Γκαμπλιά, εκπρόσωπος του ΕΔΕΓΕ – Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Ελλάδος.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δρ. Γρηγόρης Λέων Ιατροδικαστής που μίλησε για τη σημασία της ιατροδικαστικής εξέτασης στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ενώ μίλησαν επίσης, η Υπαστυνόμος Β’ Δήμητρα Δημοπούλου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, η Δρ. Μαρία Χατζησταματίου Ψυχολόγος M.Sc. PhD για τις μορφές κακοποίησης και τους τρόπους αντιμετώπισης, ο κ. Αινείας Μπουτσιαβάρας οδοντίατρος – χειρουργός για την συμβολή του οδοντιάτρου στην ενδοοκγοενειακή βία, ο κ. Ιωάννης Δασκαλόπουλος Δικηγόρος Παρ’Εφέταις Βόλου για το θεσμικό πλαίσιο και την υποχρέωση ενημέρωσης των αρμοδίων διωκτικών Αρχών, από τις εμπλεκόμενες επαγγελματικές ομάδες και η Αικατερίνη – Σεβαστή Μπαλντούμη Ιατροδικαστής, που παρουσίασε στοιχεία περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Ακολούθησε γόνιμη κι επικοδομητική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους και τους ομιλητές, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τη δέσμευση του Ροταριανού Ομίλου Βόλου ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις που άπτονται κοινωνικών θεμάτων κι απασχολούν τους πολίτες.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρέδης.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ