Ισραήλ: Το αμερικάνικο σύστημα Thaad «εγκαταστάθηκε» – Φέρνει πιο κοντά τα αντίποινα στο Ιράν;

Ισραήλ: Το αμερικάνικο σύστημα Thaad «εγκαταστάθηκε» - Φέρνει πιο κοντά τα αντίποινα στο Ιράν;

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι το σύστημα αεράμυνας Thaad εγκαταστήθηκε στο Ισραήλ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να ενισχύουν οικονομικά και στρατιωτικά το Ισραήλ

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, ο οποίος επεσήμανε ότι ο αμερικανικός στρατός επίσπευσε την εγκατάστασή του.

Ο Αμερικανός υπουργός αρνήθηκε να πει αν το σύστημα είναι λειτουργικό, αλλά σημείωσε ότι: «Έχουμε τη δυνατότητα να το θέσουμε σε λειτουργία πολύ γρήγορα και είμαστε σε ρυθμό σύμφωνα με τις προσδοκίες μας».

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε δηλώσει ότι η ανάπτυξη του Thaad, μαζί με περίπου 100 Αμερικανούς στρατιώτες, έχει ως στόχο να βοηθήσει στην υπεράσπιση του Ισραήλ.

Ο Λόιντ Όστιν.

Το αίτημα είχε γίνει από το Ισραήλ

Το Ισραήλ είχε ζητήσει το συγκεκριμένο σύστημα αεράμυνας εν όψει των αντιποίνων, τα οποία έχει προαναγγείλει στο Ιράν.

Η Τεχεράνη είχε οργανώσει πυραυλική επίθεση την 1η Οκτώβρη ως εκδίκηση για τον θάνατο των Ισμαήλ Χανίγια, Αμπάς Νιλφορουσάν και Χασάν Νασράλα.

Δυτικά μέσα σημείωναν τις προηγούμενες ημέρες ότι η εγκατάσταση του Thaad θα φέρει πιο κοντά την ισραηλινή απάντηση στο Ιράν, αν και ακόμη δεν φαίνεται να έχει αποφασιστεί κάτι τέτοιο παρά τις συσκέψεις της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στο Ισραήλ.

Πάντως, οι ΗΠΑ ερευνούν τη διαρροή δύο άκρως απόρρητων εγγράφων των υπηρεσιών πληροφοριών που περιγράφουν τις προετοιμασίες του Ισραήλ για ένα ανταποδοτικό πλήγμα στο Ιράν, δήλωσε χθες Κυριακή ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον.

Τα έγγραφα φαίνεται πως ετοιμάστηκαν από την Εθνική Υπηρεσία Γεωχωρικών Πληροφοριών και περιγράφουν την αντίληψη που έχουν οι ΗΠΑ σχετικά με τον σχεδιασμό της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού στη βάση δορυφορικών εικόνων από τις 15-16 Οκτωβρίου. Άρχισαν να κυκλοφορούν την περασμένη εβδομάδα στην εφαρμογή Telegram.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Οι αμερικανοί φίλοι μου

 Οι αμερικανοί φίλοι μου

Είμαι περήφανη για τους Αμερικανούς φίλους μου -είναι η ενσάρκωση, η προσωποποίηση της διαφορετικότητας, της πολυφυλετικότητας,…