«Κοκτέιλ ναρκωτικών» είχε καταναλώσει ο Λίαμ Πέιν πριν τον θάνατό του

«Κοκτέιλ ναρκωτικών» είχε καταναλώσει ο Λίαμ Πέιν πριν τον θάνατό του

Ο Λίαμ Πέιν βρέθηκε να είχε κοκτέιλ ναρκωτικών στον οργανισμό του πριν τη μοιραία πτώση αναφέρουν δημοσιεύματα σε media της Αργεντινής, ανάμεσα τους και ποσότητες από «ροζ κοκαΐνη».

Ο τραγουδιστής και πρώην μέλος της βρετανικής boy band One Direction πέθανε σε ηλικία 31 ετών, όταν έπεσε από τον τρίτο όροφο του ξενοδοχείου CasaSur στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου.

Οι αρχές της Αργεντινής ερευνούν το περιστατικό και έχουν ορίσει τον θάνατο του βρετανού ως «αδιευκρίνιστο». Η αστυνομία της χώρας έχει εξαπολύσει κυνηγητό για τον έμπορο ναρκωτικών που προμήθευσε στον Πέιν το μοιραίο κοκτέιλ.

googletag.cmd.push(function() );

Ο θάνατος προήλθε από τις κακώσεις μετά την πτώση του από ύψος 13 μέτρων έδειξε η νεκροψία.

Το ξενοδοχείο που συνέβη η μοιραία πτώση του Λίαμ Πέιν. Το πρώην μέλος της boy band πέθανε από κακώσεις.

Σε νέα ενημέρωση οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τα πρώτα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις της σορού του Πέιν.

Σε αυτή βρέθηκαν ίχνη κοκαΐνης, βενζοδιαζεπίνης, κρακ κοκαΐνης και «ροζ κοκαΐνης» – η τελευταία είναι ένα ολέθριο κοκτέιλ μεθαμφεταμίνης, κεταμίνης και MDMA.

Στο δωμάτιο του Πέιν βρέθηκε επίσης μια αυτοσχέδια πίπα από αλουμίνιο που χρησιμοποιούν οι χρήστες κρακ αναφέρουν τα δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με το ABC News, η σορός του Λίαμ Πέιν θα παραμείνει στην Αργεντινή μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Η αστυνομία του Μπουένος Άιρες ανέφερε ότι το δωμάτιο όπου διέμενε ο τραγουδιστής βρέθηκε σε κατάσταση «απόλυτης αναστάτωσης» με σπασμένα αντικείμενα και φάρμακα διασκορπισμένα στο χώρο.

Στο δωμάτιο βρέθηκαν και περισυλλέχθηκαν για περαιτέρω ανάλυση και άλλα ευρήματα -ανάμεσα τους ένα σημειωματάριο και το διαβατήριο του τραγουδιστή.

Ο πατέρας του Λίαμ Πέιν, Τζεφ Πειν, έξω από το ξενοδοχείο που πέθανε ο γιος του στο Μπουένος Άιρες

Ο πατέρας του Πέιν είναι στην Αργεντινή όπου και θα μείνει μέχρι να του παραδοθεί η σορός του γιου του.

Η κηδεία του Λίαμ Πέιν θα γίνει στη Βρετανία τον Νοέμβριο.

Τι είναι η ροζ κοκαΐνη και γιατί ανησυχεί τις αρχές

Το φαινόμενο της ροζ κοκαΐνης εμφανίστηκε πριν από περίπου μια δεκαετία στην Κολομβία από τους εκεί ναρκέμπορες. Εκείνη την εποχή, νεότεροι ναρκομανείς που ήθελαν να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό τους άρχισαν να προσθέτουν στις ουσίες τους φωτεινό ροζ χρώμα τροφίμων και αρώματα φράουλας – προωθώντας τες ως ένα νέο αποκλειστικό ναρκωτικό για τις ακμάζουσες σκηνές ηλεκτρονικής μουσικής και σεξ της χώρας.

Τα δύο τελευταία χρόνια το επικίνδυνο ναρκωτικό γίνεται όλο και πιο διαδεδομένο σε πόλεις της Ευρώπης σκορπώντας το θάνατο παντού.

Γνωστή τοπικά ως «tuci» – προφέρεται όπως η Lucy, ή «2C» – η φωτεινή ροζ σκόνη παρασκευάζεται συνήθως σε οικιακές ερασιτεχνικές εγκαταστάσεις από μικρότερες εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες τείνουν να την εμπλουτίζουν με ποσότητες MDMA και κεταμίνης, καθώς και διάφορες άλλες ουσίες (παρά την ονομασία, συχνά μπορεί να μην περιέχει πραγματική κοκαΐνη).

Η ουσία έχει ροζ χρώμα, μερικές φορές μυρίζει σαν φράουλα και στην Ευρώπη κυκλοφορεί με διάφορα ονόματα: tucibi, tusi, ροζ σκόνη. Συνηθέστερα, ονομάζεται ροζ κοκαΐνη και θεωρείται ναρκωτικό πολυτελείας για εύπορους: Ένα μόνο γραμμάριο κοστίζει 90, 100 ή 120 δολάρια.

Η ίδια ποσότητα συνηθισμένης κοκαΐνης κοστίζει περίπου 70 ευρώ, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε φέτος το Ισπανικό Παρατηρητήριο για τα Ναρκωτικά και τις Εξαρτήσεις (OEDA στα ισπανικά). Αλλά η ροζ κοκαΐνη δεν είναι ούτε κοκαΐνη ούτε πολυτέλεια.

Μεταξύ 2019 και 2022, ο Energy Control -ένας οργανισμός που εργάζεται για την ασφαλή κατανάλωση ναρκωτικών- ανέλυσε 150 δείγματα ροζ κοκαΐνης.

Η ανάλυση έδειξε χρωστική ουσία σχεδόν σε όλα και κοκαΐνη μόνο σε δύο από αυτά. Η περισσότερη ροζ κοκαΐνη ήταν ένα κοκτέιλ από διάφορα φθηνότερα ναρκωτικά. 44% των δειγμάτων περιείχαν κεταμίνη, MDMA (ecstasy) και καφεΐνη.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ