La Maquina: Ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ και ο Ντιέγκο Λούνα συνεργάζονται ξανά σε ένα έντονο δράμα

gabriel-garcia-bernal

Η νέα περιορισμένη σειρά περιορισμένων επεισοδίων με πρωτότυπο τίτλο «La Máquina» («Η Μηχανή») επέτρεψε στον Gael García Bernal να ξανα-συνεργαστεί με τον παντοτινό του φίλο Diego Luna, που μαζί το 2001 είχαν κάνει την ταινία «Θέλω και τη μαμά σου».

Του Αλέξανδρου Ρωμανού Λιζάρδου

Μετά από μια καταστροφική ήττα ο πυγμάχος Esteban, γνωστός με το ψευδώνυμο «La Máquina» Osuna (Gael García Bernal) βρίσκεται στα τάρταρα της καριέρας του. Ευτυχώς για εκείνον, ο μάνατζερ και καλύτερός του φίλος, Andy Lujan (Diego Luna), είναι αποφασισμένος να τον επαναφέρει στην κορυφή. Ωστόσο, όταν μια αδίστακτη οργάνωση εμφανίζεται στο πέρασμα του, τα διακυβεύματα αυτής της επαναφοράς του Esteban στα ρινγκ γίνονται κυριολεκτικά ζήτημα ζωής ή θανάτου. Ενώ πασχίζει για το come-back του ο Esteban, πρέπει να αντιμετωπίσει τους προσωπικούς του δαίμονες και να προστατέψει την οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένης της πρώην συζύγου του, Irasema (Eiza González).

Ο ίδιος βρέθηκε στο Φεστιβάλ της Ρώμης για να παρουσιάσει τα πρώτα επεισόδια. Με αυτή την αφορμή απάντησε και σε ερωτήσεις του ERTnews.

-Ειδικά στο πρώτο επεισόδιο, ο χαρακτήρας σας έχει μια κάπως περίεργη εμμονή, με ένα αναψυπτικό που δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο στην πραγματικότητα και, θα μπορούσαμε να πούμε ότι (κατ’ εκείνον) του φέρνει τύχη. Μπορώ να σε ρωτήσω αν έχεις κάποιο μικρό αντικείμενο μαζί σου στα γυρίσματα; Κάτι που πιστεύεις ότι σου φέρνει τύχη; Γενικότερα, πόσο σημαντική είναι η τύχη στη ζωή σας;

-Ευχαριστώ, για την ερώτηση. Ναι, αυτή ήταν μια ιδέα που προτείναμε στην παραγωγή μαζί με τον Ντιέγκο Λούνα. Σκεφτήκαμε να δώσουμε στον χαρακτήρα το στοιχείο του προληπτικού, γιατί πολλοί πυγμάχοι, όπως και οι ταυρομάχοι, συχνά έχουν κάτι συγκεκριμένο στο οποίο προσκολλώνται (πριν τις μάχες τους). Για παράδειγμα, ο κύριος Chávez είχε μια κόκκινη μπαντάνα για να διώχνει τις αρνητικές ενέργειες, και πολλοί άλλοι πυγμάχοι έχουν ένα τυπικό αντικείμενο. Έτσι, αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το αντικείμενο κάτι πολύ απλό και καθημερινό, όπως ένα αναψυκτικό. Προφανώς, δεν θέλαμε να διαφημίσουμε κάποιο συγκεκριμένο προϊόν, γι’ αυτό σκεφτήκαμε να εφεύρουμε κάτι, ένα ποτό με γεύση ταμαρίνδο, που είναι μια γεύση που πρέπει να έχεις μεγαλώσει με αυτήν για να την εκτιμήσεις. Είναι έντονη, πολύ ιδιαίτερη. Οπότε, δημιουργήσαμε αυτή την ιδέα και, φυσικά, έδωσα και εγώ μια εσωτερική διάσταση στο κίνητρο του χαρακτήρα. Για παράδειγμα, το ταμαρίνδο έχει μια γεύση σαν αίμα στο στόμα, σαν γη, σαν χώμα. Αυτό δεν το εξηγούμε στη σειρά, αλλά προσωπικά με βοήθησε να βρω «μια εσωτερική δικαιολογία» για τις πράξεις του χαρακτήρα. Προσωπικά, είμαι αρκετά προληπτικός και έχω πολλά μικρά τελετουργικά, αλλά ένα από αυτά είναι να μην μιλάω για αυτά, για να μην χαθεί η μαγεία τους. Μπορώ να δώσω όμως ένα στοιχείο για να φανταστείς τι είναι: προέρχεται από το θέατρο, από τότε που ήμασταν πολύ νεότεροι. Το να μπαίνεις στη σκηνή είναι λίγο σαν να μπαίνεις σε έναν ναό. Συνεχίζω να έχω αυτή την αίσθηση· (είναι η είσοδος σε) έναν δικό μου μαγικό κόσμο. Όταν δουλεύω με κάποιον που δεν μοιράζεται αυτή την αίσθηση, είναι πραγματικά δύσκολο, ακόμη και βασανιστικό. Αλλά, ναι, αυτή είναι μια μικρή ένδειξη (των προλήψεων μου).

Στο κόκκινο χαλί ξανασυναντηθήκαμε και η προτροπή του στο ελληνικό κοινό να δει αυτή την ταινία, ήταν άμεση… και είχε και καλή δικαιολογία.

«[σ.σ. Όταν ξεκίνησε να απαντάει αυτή την ερώτηση, μπήκε τυχαία στα μεγάφωνα ένα μουσικό θέμα από γνωστή ρομαντική ταινία] Υπέροχη μουσική που συνοδεύει την απάντησή μου. Ναι, ευχαριστώ (που μου θύμησες εκείνη την παλιά συνεργασία με τον Ντιέγκο Λούνα). Θυμάμαι πολύ καλά, ήταν το 2001. Και είχαμε κερδίσει το βραβείο Marcello Mastroianni για τους πρωτοεμφανιζόμενους ηθοποιούς, για την ταινία Y tu mamá también (Θέλω και τη Μαμά σου). Νομίζω πως η σειρά που έκανα τώρα μαζί του («La Máquina» ΑΚΑ «Η Μηχανή») θα συνδεθεί σίγουρα (το κοινό) στην Ελλάδα με πολλά από τα ζητήματα και όσα συζητιούνται εδώ. Μοιραζόμαστε πολύ παρόμοιες δομές και μυθολογίες (στη λατινική Αμερική), και χρωστάμε πολλά στην ελληνική μυθολογία. Στη σειρά μας υπάρχει αυτή η δύναμη που υπερνικά τη μοίρα των ανθρώπων, που είναι otras personas, δηλαδή η δυναμική των ανθρώπων κοντά μας. Δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί θα είναι spoiler. Αλλά προσκαλώ όλους (στην Ελλάδα) να δουν τη σειρά και να την απολαύσουν. Είμαι πραγματικά περήφανος για αυτή τη δουλειά και ελπίζω να αρέσει σε όλους».

Η καινούρια τηλεοπτική σειρά «La Máquina» είναι παραγωγή της Searchlight Television και της εταιρείας παραγωγής των Gael García Bernal (“Y tu mamá también,” “Coco”) και Diego Luna (“Y tu mamá también,” “Rogue One: A Star Wars Story,” “Pan y Circo,” “Andor”), «La Corriente del Golfo». Στην Ελλάδα ήδη προβάλλεται στην πλατφόρμα της Disney [Disney+]. Τη σειρά σκηνοθέτησε ο Gabriel Ripstein (“600 Miles,” “An Unknown Enemy”).

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ