Πέθανε σε ηλικία 66 ετών ο Πολ Ντι Άνο – Πρώην τραγουδιστής των Iron Maiden

Πέθανε σε ηλικία 66 ετών ο Πολ Ντι Άνο – Πρώην τραγουδιστής των Iron Maiden

Μια στενάχωρη είδηση στον κόσμο της μουσικής και ιδιαίτερα της heavy metal σκηνής έγινε γνωστή πριν από λίγη ώρα: ο Πολ Ντι Άνο, ο άνθρωπος που «χάρισε» τη φωνή του στα δύο πρώτα άλμπουμ των Iron Maiden, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 χρονών.

Την είδηση έκανε γνωστή η δισκογραφική του εταιρία Conquest Music, εκ μέρους της οικογένειάς του: «Εκ μέρους της οικογένειάς του, η Conquest Music με λύπη επιβεβαιώνει τον θάνατο του Πολ Άντριους, γνωστού ως Πολ Ντι Άνο. Ο Πολ απεβίωσε στο σπίτι του στο Salisbury σε ηλικία 66 ετών».

Μια φορά Maiden, για πάντα Maiden

Ο Πολ Άντριους γεννήθηκε στο βόρειο Λονδίνο στις 17 Μαΐου 1958. Ξεκίνησε την καριέρα του συμμετέχοντας σε διάφορα συγκροτήματα κατά την εφηβεία του.

Ωστόσο το μεγάλο βήμα έγινε το 1978, όταν αντικατέστησε τον Ντένις Γουίλκοκ στους Iron Maiden και πήρε το όνομα «Πολ Ντι Άνο». Ο Πολ θα είναι ο βασικός τραγουδιστής του συγκροτήματος στα δύο πρώτα τους άλμπουμ, του ομώνυμου το 1980 και του «Killers» έναν χρόνο αργότερα.

Ωστόσο, οι καταχρήσεις του Ντι ‘Ανο, που έφτασαν σε βαθμό να επηρεάζουν τη φωνή του, θα αναγκάσει τα άλλα μέλη των Maiden να τον αντικαταστήσουν με τον Μπρους Ντίκινσον, παρά την επιτυχία των άλμπουμ και ότι ο ίδιος ήταν πολύ αγαπητός στους fans του συγκροτήματος.

Τα επόμενα χρόνια, ο Πολ Ντι Άνο θα δημιουργήσει ουκ ολίγα συγκροτήματα: από το super group Gogmagog έως τους Killers. Ωστόσο ποτέ δεν θα καταφέρει να αγγίξει την επιτυχία που είχε με τους Iron Maiden.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, που τον οδήγησαν να δίνει συναυλίες σε αναπηρικό αμαξίδιο. «Άφησε» την τελευταία του πνοή στις 21 Οκτωβρίου, σε ηλικία 66 ετών.



Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ