Ψευτοϊερέας: Τα χαρτιά και τα… ξενύχτια με γυναίκες – Νέες αποκαλύψεις για τον ρασοφόρο που «λέει» τα χαρτιά

Ψευτοϊερέας: Τα χαρτιά και τα... ξενύχτια με γυναίκες - Νέες αποκαλύψεις για τον ρασοφόρο που «λέει» τα χαρτιά

Ο ψευτοϊερέας και τα βίντεο-ντοκουμέντα της δράσης του «ξυπνούν» σε ορισμένους μνήμες από τα παλιά. Είναι γείτονες και φίλοι του αυτοαποκαλούμενου πατέρα Χριστόφορου, που μιλούν στο Live News για τα όσα έζησαν, πριν από δεκαετίες, όταν ο ιερέας προσπαθούσε όπως φαίνεται να «χτίσει» την πελατεία του.

«Την ίδια δουλειά έκανε και τότε στη Μαρίνα Ζέας»

Ένα από τα άτομα που τον έβλεπε καθημερινά στις αρχές της δεκαετίας του ’90, στον Πειραιά, περιγράφει εικόνες που έμειναν στη μνήμη του, μέχρι και σήμερα:

«Το σπίτι που έμενε ήταν εκεί, στη Μαρίνα Ζέας από πάνω. Έμπαινε-έβγαινε κόσμος, εκεί πέρα, τότε γυναίκες, το ένα το άλλο χαμός γινότανε, ήταν και νέος τότε. Την ίδια δουλειά έκανε και τότε, αλλά έκανε και τον γαμπρό. Ήταν και νέος τότε».

Τα χαρτιά και τα… ξενύχτια

Ήταν τα πρώτα του χρόνια ως ιερέας και είχε καταφέρει -όπως φαίνεται- να προκαλέσει αναστάτωση στον Πειραιά:

«Με το ράσο έβγαινε, ήταν την ημέρα και το βράδυ έβαζε την κουστουμιά του και πήγαινε στα μπαράκια με τις κοπελιές του».

Από στόμα σε στόμα τότε, είχε γίνει γνωστό πως ο ιερέας έριχνε τα χαρτιά σε όσους του το ζητούσαν, με το αζημίωτο φυσικά.

– Εσείς μαθαίνετε στη γειτονιά ότι αυτός ρίχνει τα χαρτιά, σωστά;

– Μα το ξέραμε, ερχόταν… μας έφερνε τα πεντακοσάρικα θυμάμαι στη μητέρα μου, να τα κάνουμε πεντοχίλιαρα. Πεντακοσάρικα έπαιρνε.

Στο πελατολόγιό του υπήρχαν άτομα κάθε ηλικίας, όπως θυμάται ο άλλοτε γείτονάς του: «Έβλεπα μεγάλους ανθρώπους, νέες κοπέλες 30άρες, 35άρες… και ήταν πάλι το ίδιο παραμύθι, θα σου πω τα χαρτιά. Το ίδιο παραμύθι ναι. Και μάλιστα, ήταν και ένας πιο κάτω εκεί που κι εκείνος είχε βάλει ράσο και κάνανε παρέα».

Ψευτοϊερέας: Εκατοντάδες οι παράνομοι γάμοι

Ο ιερέας κατηγορείται πως είχε τελέσει παράνομα και γάμους, με τον δικηγόρο του να το αρνείται.

«Έχει τελέσει νόμιμους γάμους, πάνω από 5.000, όπως ο ίδιος λέει, χωρίς να υπάρξει καμία αντίρρηση από τους αρμόδιους του δήμου Αιγάλεω και το Δημοτολόγιο», δήλωσε ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος του ιερέα.

Ο νομικός σύμβουλος του δήμου Αιγάλεω πάντως, κάνει λόγο για 300 γάμους που χαρακτηρίζονται ως ανυπόστατοι, αφού τελέστηκαν όπως λέει, από πρόσωπο αναρμόδιο.

«Ξεσηκώθηκε η πολυκατοικία κι έφυγε από τη γειτονιά του Πειραιά»

Σε κάθε περίπτωση, ο ιερέας φαίνεται πως έφυγε από τη γειτονιά του Πειραιά και βρέθηκε στην Αθήνα, μετά από διαμαρτυρίες γειτόνων του.

– Ξεσηκώθηκε η πολυκατοικία και έφυγε.

– Πόσο καιρό έκατσε εκεί;

– 3 χρόνια σίγουρα.

Τα βίντεο-ντοκουμέντα και οι μαρτυρίες ανθρώπων που γνώριζαν και έζησαν τον ιερέα κρατούν το θέμα για ακόμα μια μέρα στην επικαιρότητα. Η έρευνα εστιάζει πλέον στα προηγούμενα χρόνια, ώστε να φανεί όλη η αλήθεια.

«Κάτι δεν πήγαινε καλά σε αυτό το εκκλησάκι»

Στο Live News του MEGA μίλησε ένας άνθρωπος που γνώριζε τον ρασοφόρο την εποχή που διέμενε στον Πειραιά τη δεκαετία του ’90, κι όπως αναφέρει, κι εκείνη την περίοδο φέρεται να έριχνε τα χαρτιά.

«Εξοικειωθήκαμε μαζί του, πιάσαμε κουβέντα, και μας είχε πει ότι χειροτονήθηκε στην Αλάσκα, αν θυμάμαι καλά γιατί έχουν περάσει και 30 χρόνια, και μας είπε ότι κάνει λειτουργία σε ένα εκκλησάκι, όπου πήγα από περιέργεια μια Κυριακή. Ήταν μέσα δέκα άνθρωποι, κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά εκεί μέσα τα μάζεψα κι έφυγα».

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ