Σάμι Φάις: Ανοίγει την πόρτα του Χρηματιστηρίου Αθηνών – Πώς «τρέχει» το project –

Σάμι Φάις: Ανοίγει την πόρτα του Χρηματιστηρίου Αθηνών – Πώς «τρέχει» το project - Οικονομικός Ταχυδρόμος

Την πόρτα του Χρηματιστηρίου ετοιμάζεται να περάσει ο όμιλος Fais, έχοντας εκκινήσει ήδη την προετοιμασία για την επίσημη υποβολή σχετικού αιτήματος.

Πρόκειται, όπως αναφέρει στον «ΟΤ» ο ιδρυτής του ομίλου, Σάμι Φάις, για μια υπολογισμένη κίνηση που έρχεται σε συνέχεια της έντονα αναπτυξιακής πορείας των τελευταίων χρόνων, η οποία θα προσδώσει άλλη υπόσταση στον όμιλο απέναντι στις τράπεζες, τους επενδυτές αλλά και στην κοινωνία.

Ο Σάμι Φάις κάνει το βήμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

«Μεγαλώνουμε και η είσοδος μας στο Χρηματιστήριο θα προσδώσει άλλη δυναμική και θα βάλει σφραγίδα στο αποτύπωμά μας», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Kiko Milano: Σχέδια ανάπτυξης σε Βουλγαρία και Ρουμανία – Το πλάνο Φάις

Σύμφωνα με τον κ. Φάις, ο όμιλος διαθέτει πλέον μεγάλο εκτόπισμα καθώς επτά χρόνια από την ίδρυσή του έφθασε να απασχολεί 1.200 άτομα προσωπικό ενώ οι πωλήσεις του υπερβαίνουν τα 200 εκατ. ευρώ (αναμένεται να φθάσουν τα 240 εκατ. ευρώ στο σύνολο του 2024). Παράλληλα, κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον καθώς κατά καιρούς υπήρξαν κρούσεις από διάφορους επενδυτές.

«Καμπανάκι» στις αρχές του 2025

Η διοικητική ομάδα της εταιρείας υπό την καθοδήγηση του Χασδάι Καπόν, Γενικού Διευθυντή του ομίλου Fais έχει αναθέσει στην Alpha Bank και στην Euroxx την ευθύνη προετοιμασίας του φακέλου, για την υποβολή της σχετικής αίτησης στις αρχές του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η διαδικασία έχει «τρέξει» σε σημαντικό βαθμό και μάλιστα έχει αποσταλεί ήδη προσχέδιο του Ενημερωτικού Σημειώματος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς η διοίκηση του ομίλου Φάις αναμένεται να χτύπησει το καμπανάκι στις αρχές του 2025

Υπολογίζεται πως στις αρχές του επόμενου έτους ο όμιλος Φάις θα ενταχθεί στους δείκτες του ΧΑ και η διοίκησή της θα «χτυπήσει» το… παραδοσιακό καμπανάκι.

Ο κ. Φάις ξεκαθαρίζει πως η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο δεν συνδέεται με την έλευση στρατηγικού επενδυτή.

Νέα σημεία για Kiko Milano και Levis

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η οργανική ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του ομίλου, με επίκεντρο την χονδρική και λιανική πώληση ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Ψηλά στην ατζέντα είναι η ιταλική αλυσίδα καλλυντικών Kiko Milano, μετά και την απόκτηση των δικαιωμάτων δικαιόχρησης (franchise) για δυο ακόμη ευρωπαϊκές αγορές, την Τσεχία και την Σλοβακία. Νέα καταστήματα σχεδιάζονται το επόμενο διάστημα σε Ρουμανία (3), Βουλγαρία (2)  και στην Κύπρο,  όπου υπάρχει σημαντική αποδοχή του brand.

Kiko Milano: Με άνοδο 78% έκλεισαν οι πωλήσεις το 2023 – Τι ετοιμάζει ο όμιλος Φάις

Πολύ πρόσφατα νοικιάστηκε  στην Κρήτη και συγκεκριμένα σε κεντρικό σημείο του Ηρακλείου επι της οδού Δαιδάλου , με τις προσδοκίες να είναι αρκετά υψηλές.

Ψηλά στην ατζέντα του ομίλου Fais είναι η ιταλική αλυσίδα καλλυντικών Kiko Milano, μετά και την απόκτηση των δικαιωμάτων δικαιόχρησης (franchise) για δυο ακόμη ευρωπαϊκές αγορές, την Τσεχία και την Σλοβακία

Επέκταση του δικτύου δρομολογείται και για την Levi’s. Στα τρία καταστήματα που λειτουργούν στην Αθήνα αναμένεται να προστεθεί ακόμη ένα στο Factory Outlet της Πειραιώς που διαχειρίζεται η Folli Follie και ένα άλλο στο The Athens Mall στο Μαρούσι (βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικές διαπραγματεύσεις με την Lamda).

Στα σχέδια είναι η λειτουργία καταστήματος της αμερικάνικης μάρκας στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Κύπρο.

Οι συζητήσεις για το Ελληνικό

Ο όμιλος θα δώσει το παρόν και στο project του Ελληνικού και συγκεκριμένα στα εμπορικά κέντρα που θα δημιουργηθούν στην έκταση του πρώην διεθνούς αεροδρομίου των Αθηνών.

Συγκεκριμένα, υπάρχει συμφωνία για τη λειτουργία καταστημάτων Καλογήρου και Ferregamo στο Riviera Galleria που θα δημιουργηθεί στο παραλιακό μέτωπο της έκτασης.

O όμιλος Fais θα δώσει το παρόν και στο project του Ελληνικού και συγκεκριμένα στα εμπορικά κέντρα που θα δημιουργηθούν στην έκταση του πρώην διεθνούς αεροδρομίου των Αθηνών

Όσον αφορά στα υπόλοιπα project που «τρέχει» ο όμιλος και συγκεκριμένα το πεντάστερο Radisson Blu Zaffron Resort στο Καμάρι της Σαντορίνης αλλά και τη Στοά Μοδιάνο εκφράζεται ικανοποίηση για την πορεία τους, όπως επίσης και για την απόφαση της αποεπένδυσης από το ιστορικό ακίνητο των Μύλων Αλλατίνη στην Θεσσαλονίκη, όπου κατείχε το 50% του ιστορικού κτηρίου.

40 χρόνια πορείας στο λιανεμπόριο

Ο Όμιλος Εταιρειών Φάις δραστηριοποιείται εδώ και 40 χρόνια στους τομείς του εμπορίου λιανικής και χονδρικής ενδυμάτων, υποδημάτων, καλλυντικών και αξεσουάρ, καθώς και στη διαχείριση πολυκαταστημάτων, δραστηριοποιούμενος παράλληλα σε Βουλγαρία, Ρουμανία & Κύπρο.

Όλα ξεκίνησαν το 1978, όταν η Λου και ο Σαμ Φάις κάνουν την είσοδό τους στον κλάδο των αθλητικών ειδών. Υπό την εταιρεία του πατέρα τους, Elmec Ino Fais Α.Ε., γίνονται ένας από τους πρώτους διανομείς της Νike στην Ευρώπη

Επιπλέον, ο Όμιλος έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του και σε άλλους τομείς, όπως των τροφίμων και ποτών, σκαφών αναψυχής, τουρισμού κ.ά.

Ένας από τους πρώτους διανομείς της Nike

Όλα ξεκίνησαν το 1978, όταν η Λου και ο Σαμ Φάις κάνουν την είσοδό τους στον κλάδο των αθλητικών ειδών. Υπό την εταιρεία του πατέρα τους, Elmec Ino Fais Α.Ε., γίνονται ένας από τους πρώτους διανομείς της Νike στην Ευρώπη, αναλαμβάνοντας την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το 1980 ιδρύεται η Elmec Sport, η οποία το 1991 εισάγεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, με τον όμιλο να εκπροσωπεί πλέον 32 διεθνή brands, μεταξύ των οποίων Tod’s, Ferregamo, UGG, MICHAEL KORS,  Levi’s, Kiko Milano ενώ διαθέτει και το εμπορικό One Salonica Outlet.

Πηγή: ot.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ