Σινουάρ: Όταν αρνήθηκε αραβική πρόταση για να φύγει από τη Γάζα

Σινουάρ: Όταν αρνήθηκε αραβική πρόταση για να φύγει από τη Γάζα

Ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, είχε την ευκαιρία να φύγει από τη Γάζα αλλά αρνήθηκε αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

Πριν σκοτωθεί από τα πυρά του ισραηλινού στρατού, πολλά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Σινουάρ σκεφτόταν μία τέτοια πρόταση χωρίς ωστόσο να έχουν παρουσιάσει κάποια επιβεβαίωση από την πλευρά της Χαμάς.

googletag.cmd.push(function() );

«Δεν είμαι υπό πολιορκία, είμαι σε παλαιστινιακό έδαφος», φέρεται να είχε απαντήσει ο ηγέτης της Χαμάς στην πρόταση των Αράβων διαμεσολαβητών, λίγο μετά την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με τη WSJ.

Ο Σινουάρ γνώριζε ότι κινδύνευε να σκοτωθεί

Kαθώς ο πόλεμος συνεχιζόταν, ο ηγέτης της Χαμάς γνώριζε ότι θα μπορούσε να σκοτωθεί και σύμφωνα με τους διαμεσολαβητές, είχε προτείνει η οργάνωση να επιλέξει ηγετικό συμβούλιο που θα κυβερνούσε και θα διαχειριζόταν τη μεταβατική περίοδο μετά τον θάνατό του.

Σύμφωνα με αναφορές, υπό την προηγούμενη ισραηλινή κυβέρνηση, είχαν γίνει απόπειρες δολοφονίας τόσο κατά του Σινουάρ όσο και του στρατιωτικού ηγέτη της Χαμας, Μοχάμεντ Ντέιφ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη ότι ο Ναφτάλι Μπένετ, προκάτοχός του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε προτείνει τη δολοφονία του Σινουάρ σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις πριν καταρρεύσει η κυβέρνησή του.

Ωστόσο, αξιωματούχοι τον έπεισαν να μην το κάνει διότι όπως είπαν επικεντρωνόταν στη διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας που δεν αποτελούσε πραγματική απειλή για το Ισραήλ.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Οι αμερικανοί φίλοι μου

 Οι αμερικανοί φίλοι μου

Είμαι περήφανη για τους Αμερικανούς φίλους μου -είναι η ενσάρκωση, η προσωποποίηση της διαφορετικότητας, της πολυφυλετικότητας,…