«Το Ισραήλ τη σκότωσε δύο φορές»: Οργή για την αυτοκτονία της 22χρονης Σιρέλ Γκολάν

«Το Ισραήλ τη σκότωσε δύο φορές»: Οργή για την αυτοκτονία της 22χρονης Σιρέλ Γκολάν

Πριν από έναν χρόνο, στις 7 Οκτωβρίου, η Σιρέλ Γκολάν βρισκόταν μαζί με τον σύντροφό της στο Nova Festival, όταν η Χαμάς εξαπέλυσε την επίθεσή της κατά του Ισραήλ – μια επίθεση, όπου μέλη της μπήκαν στον χώρο του φεστιβάλ και είτε σκότωσαν είτε απήγαγαν εκατοντάδες νέους.

Η Σιρέλ Γκολάν ήταν από τις «τυχερές» (αν υπάρχει λέξη σε αυτή την κατάσταση) καθώς κατάφερε να επιζήσει από την επίθεση. Όμως, μέσα της, δεν κατάφερε ποτέ να το ξεπεράσει. Έτσι, την Κυριακή, ανήμερα των 22ων γενεθλίων της, η νεαρή έβαλε τέλος στη ζωή της.

Η αυτοκτονία της έχει προκαλέσει την οργή των συγγενών της κατά του ισραηλινού κράτους, καθώς θεωρούν ότι δεν τη φρόντισαν μετά τα γεγονότα.

«Το κράτος του Ισραήλ σκότωσε την αδελφή μου δύο φορές. Μια φορά τον Οκτώβριο, ψυχικά, και μια δεύτερη φορά σήμερα, στα 22α γενέθλιά της, σωματικά» δήλωσε ο αδερφός της Εγιάλ, σε ισραηλινά μέσα.

Σύμφωνα με την οικογένειά της, η Σιρέλ Γκολάν είχε εμφανίσει συμπτώματα μετατραυματικού στρες (PTSD) μετά την επίθεση. Ο αδερφός της είχε προσπαθήσει να την πείσει να ζητήσει βοήθεια από ειδικό, βλέποντας τη συμπεριφορά της να αλλάζει επικίνδυνα.

Μάλιστα, η 22χρονη χρειάστηκε να νοσηλευτεί δύο φορές εξαιτίας της σοβαρής κατάστασης της ψυχικής της υγείας, ωστόσο, ποτέ δε διαγνώστηκε από τους γιατρούς με μετατραυματικό στρες και σύντομα την έστειλαν σπίτι της.

«Η μητέρα μου υποχρεώθηκε σε πρόωρη συνταξιοδότηση για να είναι δίπλα της. Δεν φύγαμε από δίπλα της ποτέ. Η μόνη φορά που συνέβη αυτό ήταν σήμερα, και εκείνη αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της» πρόσθεσε ο Εγιάλ.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Πρόνοιας και Κοινωνικών Υπηρεσιών αρνείται τους ισχυρισμούς της οικογένειας, λέγοντας ότι η Σιρέλ Γκολάν «αναγνωριζόταν και αντιμετωπιζόταν στο σύστημα πρόνοιας ακόμη και πριν από τις 7 Οκτωβρίου και ιδιαίτερα μετά».



Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ