Υποβολή αιτήσεων για τη διάθεση κατοικιών στο πρόγραμμα “ΚΑΛΥΨΗ”

"Ναι" σε διακομματικό διάλογο, "όχι" στην νομοθέτηση του όρου...

Αιτήσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα “ΚΑΛΥΨΗ” μπορούν να υποβάλλουν οι ιδιοκτήτες κατοικιών που βρίσκονται στα διοικητικά όρια των Δήμων Λεβαδέων, καθώς και Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Δέλτα, Θέρμης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κορδελιού-Ευόσμου, Λαγκαδά, Παύλου Μελά, Πυλαίας-Χορτιάτη και Ωραιοκάστρου, μετά τη σχετική πρόσκληση του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Με αφορμή την ανακοίνωση της πρόσκλησης, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε: “Η εξασφάλιση στέγης για τις ευάλωτες ομάδες και τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε σχετική επισφάλεια είναι απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση μας και ειδικά για το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Το πρόγραμμα “ΚΑΛΥΨΗ” είναι ένα από τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να φροντίσουμε οικογένειες με παιδιά, άτομα με αναπηρία, γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, νέους ανθρώπους χωρίς σπίτι, δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και η ανταπόκριση των συμπολιτών μας που διαθέτουν κατοικία είναι ζωτικής σημασίας, τόσο για τη στήριξη αυτών των πληθυσμών, όσο και για την ορθή αξιοποίηση του στεγαστικού μας αποθέματος”.

Σημειώνεται, ότι το πρόγραμμα “ΚΑΛΥΨΗ”, συνολικού προϋπολογισμού 21,5 εκατ. ευρώ, αφορά ακίνητα τα οποία διατίθενται σε δικαιούχους ηλικίας 25 έως 39 ετών που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα από τον ΟΠΕΚΑ και δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία, ενώ υλοποιείται σε 44 δήμους της χώρας και φορέας διαχείρισης είναι ο ΟΠΕΚΑ εκ μέρους του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Ειδικότερα, στο πρόγραμμα εντάσσονται, με επιπλέον μοριοδότηση, δικαιούχοι του Ελάχιστοι Εγγυημένου Εισοδήματος:

– πολύτεκνες οικογένειες,

– τρίτεκνες οικογένειες,

– άτομα με αναπηρία άνω του 67%,

– νοικοκυριά υπό έξωση από ενοικιαζόμενη κατοικία,

– μονογονεϊκές οικογένειες,

– οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά,

– άνεργοι εγγεγραμμένοι στη ΔΥΠΑ,

– γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας που φιλοξενούνται σε ξενώνες με ή χωρίς παιδιά,

– άτομα ή οικογένειες που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Υποβολή Αιτήσεων

Για τον Δήμο Λεβαδέων, η αίτηση υποβάλλεται σε έντυπη μορφή στο πρωτόκολλο του δήμου (ταχυδρομική διεύθυνση: Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (1ος όροφος), ΤΚ 32131, Λειβαδιά) ή σε ηλεκτρονική μορφή στο e-mail: info@livadia.gr έως την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2024.

Για τους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Δέλτα, Θέρμης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κορδελιού-Ευόσμου, Λαγκαδά, Παύλου Μελά, Πυλαίας-Χορτιάτη και Ωραιοκάστρου, η αίτηση υποβάλλεται σε έντυπη μορφή στο πρωτόκολλο της Αναπτυξιακής Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης ΑΕ – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης- ΜΑΘ ΑΕ ΑΟΤΑ, (ταχυδρομική διεύθυνση: Μανουσογιαννάκη 6, Θεσσαλονίκη 546 21, 8ος όροφος), ή σε ηλεκτρονική μορφή στο e-mail: kalypsi@mdat.gr, από την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2024 έως την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2024.

Η υποβολή της αίτησης πρέπει να συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη, ότι το ακίνητο πληροί τα κριτήρια, είναι έτοιμο προς χρήση και δεν φέρει πραγματικό ελάττωμα, αντίγραφο ηλεκτρονικού μισθωτηρίου με τον Φορέα Υλοποίησης του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, ενώ εάν κάποιος ιδιοκτήτης επιθυμεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα με περισσότερα του ενός ακίνητα, αρκεί η υποβολή μιας αίτησης, στην οποία θα περιλαμβάνονται τα στοιχεία όλων των ακινήτων.

Σημειώνεται ότι ως αποδεικτικό της εμπρόθεσμης κατάθεσης λαμβάνεται η ημερομηνία πρωτοκόλλησης στο Γενικό Πρωτόκολλο του δήμου ή η ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομείου ή αποδεικτικού ταχυμεταφοράς ή η ημερομηνία αποστολής της αίτησης με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (στο mail: info@livadia.gr για τον Δήμο Λεβαδέων και στο kalypsi@mdat.gr για τους δήμους της ΠΕ Θεσσαλονίκης).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ