Χεζμπολάχ: Ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του Νετανιάχου

Χεζμπολάχ: Ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του Νετανιάχου

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την πρόσφατη επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο σπίτι του Νετανάχου στην ισραηλινή πόλη Καισάρεια.

«Η Ισλαμική Αντίσταση αναλαμβάνει την ευθύνη για την επιχείρηση στην Καισάρεια και τη στοχοποίηση του σπιτιού του Νετανιάχου», δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου μέσων ενημέρωσης της Χεζμπολάχ, Μοχάμαντ Αφίφ.

googletag.cmd.push(function() );

Η επίθεση που κατάφερε πλήγμα στο σπίτι του ισραηλινού πρωθυπουργού όσο ο ίδιος και η οικογένειά του απουσίαζαν, χαρακτηρίστηκε από την ισραηλινή κυβέρνηση ως επίθεση των «πρακτόρων του Ιράν» με τον Νετανιάχου να εκτοξεύει νέες απειλές.

Η Τεχεράνη είχε δηλώσει ότι δεν είχε ανάμειξη στην επίθεση και ανέφερε ότι αυτή εξαπολύθηκε από τη Χεζμπολάχ, κάτι που επίσημα η λιβανέζικη οργάνωση παραδέχθηκε σήμερα.

Κατηγορήσατε τον Σινουάρ ως διάβολο – Διάβολοι είστε εσείς

Ο Μοχάμαντ Αφίφ κατηγόρησε επίσης το Ισραήλ και τα ισραηλινά ΜΜΕ για τα πλάνα του νεκρού Γιαχία Σινουάρ.

«Περιγράψατε τον Γιαχία Σινουάρ ως διάβολο. Εσείς είστε οι διάβολοι. Εσείς και τα μέσα ενημέρωσης σας είστε οι διάβολοι», δήλωσε ο Αφίφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βηρυτό.

Πρόσθεσε ότι τα μέσα ενημέρωσης χρησιμοποιούν την «ελευθερία του Τύπου» ως δικαιολογία για την παραπλάνηση του κοινού.

«Ενθαρρύνετε κάθε κακή ενέργεια και στη συνέχεια την αποκαλείτε ελευθερία του Τύπου. Δικαιολογείτε τον εχθρό και μετά το αποκαλείτε ελευθερία του Τύπου».

Η Χεζμπολάχ δήλωσε ακόμα ότι πραγματοποίησε επίθεση με ρουκέτες εναντίον ισραηλινών στρατιωτών που είχαν συγκεντρωθεί στα δυτικά της πόλης Odaisseh του νότιου Λιβάνου.

Ο ισραηλινός στρατός διεξάγει χερσαίες επιχειρήσεις στο νότιο Λίβανο για περισσότερες από τρεις εβδομάδες, καθώς πολεμικά αεροσκάφη συνέχιζαν να σφυροκοπούν διάφορα μέρη του χώρας.

Σε μια ξεχωριστή δήλωση στο Telegram, η ομάδα ανέφερε επίσης ότι έπληξε με ρουκέτες τον ισραηλινό οικισμό Hatzor.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ