Χεζμπολάχ: Χτύπησε στρατιωτικές βάσεις σε Τελ Αβίβ και Χάιφα – Διακόπηκαν οι πτήσεις στο Μπεν Γκουριόν

Χεζμπολάχ: Χτύπησε στρατιωτικές βάσεις σε Τελ Αβίβ και Χάιφα – Διακόπηκαν οι πτήσεις στο Μπεν Γκουριόν

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι βομβάρδισε με ομοβροντία πυραύλων τη βάση Γκλιλότ της μονάδας 8200 της ισραηλινής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, που βρίσκεται στα προάστια του Τελ Αβίβ.

Η λιβανική οργάνωση ανακοίνωσε επίσης πως εκτόξευσε ρουκέτες νωρίς σήμερα το πρωί εναντίον «ναυτικής βάσης» κοντά στη Χάιφα, στο βόρειο Ισραήλ.

«Ομοβροντία ρουκετών» στοχοθέτησε τη «ναυτική βάση του Στέλα Μάρις βορειοδυτικά της Χάιφα», σύμφωνα με ανακοίνωση της Χεζμπολάχ.

Νωρίτερα, η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι βομβάρδισε με πυραύλους την περιοχή Νιρίτ στα προάστια του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, αναφερόμενη προφανώς σε ξεχωριστή επίθεση.

Βίντεο από εκρήξεις στο Ισραήλ

Διακοπή της εναέριας κυκλοφορίας – Επίδειξη δύναμης από τη Χεζμπολάχ

Η εναέρια κυκλοφορία έχει σταματήσει εντελώς στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Al Jazeera η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε τουλάχιστον 12 πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς προς το Ισραήλ, ενώ ο στρατός ανακοίνωσε μέτρα έκτακτης ανάγκης στην περιοχή του Τελ Αβιβ.

Είναι η πρώτη φορά που η Χεζμπολάχ χρησιμοποιεί πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς, εν μέσω προειδοποιήσεων ότι μπορεί να κλιμακώσει τις επιθέσεις της.

Ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν ακόμα ότι υπάρχει ένας τραυματίας από θραύσματα πυραύλου στα βόρεια της χώρας.

Ένα κτίριο κατοικιών και πολλά αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές λόγω πτώσης θραυσμάτων μετά την αναχαίτιση ρουκετών που εκτοξεύτηκαν από τη Χεζμπολάχ.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ