Ερώτηση Β. Κόκκαλη για την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

Κόκκαλης Βασιλης

«Εγγυάται το Υπουργείο Υγείας την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας και της υγείας και ασφάλειας των πολιτών και των εργαζομένων;» Το παραπάνω ερώτημα θέτει ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Κόκκαλη: «Η χώρα μας βιώνει μία παρατεταμένη κρίση δημόσιας υγείας ως απότοκο των πολιτικών επιλογών της παρούσας κυβέρνησης. Η πολλαπλή υγειονομική κρίση είναι η συνέπεια της πολιτικής εγκατάλειψης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο βιώνει την πλέον δυσμενή συνθήκη στην ιστορία του, σε σημείο που έχει εκφυλιστεί ο χαρακτήρας του και η κοινωνική αποστολή του. Βρισκόμαστε εδώ και μια πενταετία αντιμέτωποι με ένα διακηρυγμένο σχέδιο της ΝΔ για ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας, το οποίο λειτουργεί με όρους επιχειρηματικού κέρδους, αφήνοντας εκτός περίθαλψης ανασφάλιστους, ευάλωτους και πολίτες οικονομικά αδύνατους. Ειδικότερα για το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, η επιβεβαίωση των συνεχών και αλλεπάλληλων κοινοβουλευτικών παρεμβάσεών μας και η διάψευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ήρθε με την ηχηρή συνέντευξη τύπου της Προέδρου του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ – Ειδικευόμενων ΠΓΝΛ, του προέδρου του Συλλόγου Καθηγητών Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Προέδρου του Ι.Σ, οι οποίοι περιέγραψαν την κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ως “την κορύφωση της επίθεσης στο δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας”, μίλησαν για οργανωμένη υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση», για ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά, για παραιτήσεις γιατρών και φυγή τους στο εξωτερικό, για παρωχημένο εξοπλισμό και τις ασυντήρητες υποδομές, για υπερεργασία χωρίς ρεπό και άδειες, εργασιακή εξουθένωση και υποτίμηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με στόχο την εμπορευματοποίηση του συστήματος υγείας και την προώθηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Επειδή,  η Δημόσια Υγεία και το Δημόσιο Σύστημα Υγείας είναι πυλώνες του κοινωνικού κράτους και δεν προσφέρονται ούτε για λαϊκισμό ούτε για κομματικές αντιπαραθέσεις, αλλά αντίθετα, οι αποκαλύψεις αυτές χρήζουν απάντηση από τον Υπουργό Υγείας, ώστε να δώσει τις απαντήσεις που οφείλει, όχι στην αντιπολίτευση, αλλά στους γιατρούς και εργαζομένους και κυρίως στους πολίτες της Θεσσαλίας και όχι μόνο, αφού τους στερεί, χάριν του κέρδους, το αναφαίρετο δικαίωμα στην δημόσια υγεία με όρους αξιοπρέπειας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: Επιβεβαιώνετε όσα αποκαλύφθηκαν για την οικτρή κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ή τα διαψεύδετε, και σε κάθε περίπτωση, εγγυάστε σήμερα  την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας και περαιτέρω της υγείας και ασφάλειας των πολιτών και των εργαζομένων;»

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ