ΕΒΕΑ: Κλειδί για τον παραγωγικό μετασχηματισμό η ενίσχυση των επενδύσεων –

ΕΒΕΑ: Κλειδί για τον παραγωγικό μετασχηματισμό η ενίσχυση των επενδύσεων

«Το σχέδιο παραγωγικού μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας που παρουσίασε η κυβέρνηση για την ενίσχυση των επενδύσεων και της βιομηχανίας, κινείται στην σωστή κατεύθυνση, ενσωματώνοντας μεγάλο μέρος των σχετικών προτάσεων του ΕΒΕΑ», αναφέρει σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, με αφορμή την παρουσίαση του σχεδίου παραγωγικού μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η κ. Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου υπογράμμισε ότι η διοχέτευση πόρων για τη μετάβαση σε μια βιώσιμη και με εξαγωγικό προσανατολισμό βιομηχανία αποτελεί προϋπόθεση για τη σύγκλιση της Ελλάδας με ισχυρές οικονομίες της Ευρώπης: « Ζητούμενο είναι η σημαντική επιτάχυνση της αύξησης των ιδιωτικών επενδύσεων παγίου κεφαλαίου, από 14% του ΑΕΠ σήμερα σε 22-23%, ώστε να προσεγγίσουμε τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μετάβαση από μια οικονομία χαμηλής εξειδίκευσης και χαμηλής έντασης τεχνολογίας σε μια οικονομία μέσης και υψηλής έντασης τεχνολογίας, είναι το επόμενο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Πώς θα αλλάξουμε παραγωγικό μοντέλο – Πακέτο μέτρων άνω των 3 δισ.

Οι προτάσεις του ΕΒΕΑ

Και προσθέτει: «Το σχέδιο για τον παραγωγικό μετασχηματισμό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, στο βαθμό που θα συμπληρωθεί με φορολογικά κίνητρα και παρεμβάσεις για τη μείωση του κόστους ενέργειας στη βιομηχανία, μπορεί να συμβάλει σημαντικά σε αυτή την προσπάθεια».

Η στρατηγική των τριών πυλώνων

Χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωση μία στρατηγική τριών πυλώνων για τον παραγωγικό μετασχηματισμό της χώρας, μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα «Παραγωγικός μετασχηματισμός, ενίσχυση των επενδύσεων και της βιομηχανίας, για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα» παρουσία του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

«Το στοίχημά μας είναι να μετατρέψουμε αυτή τη δεκαετία στην περίοδο του επιτυχημένου παραγωγικού μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας με ισχυροποίηση της βιομηχανίας και αύξηση των παραγωγικών επενδύσεων», υπογράμμισε ανοίγοντας την ομιλία του ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Ο παραγωγικός μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας», συνέχισε, «ουσιαστικά είναι η βασική προϋπόθεση για να πετύχουμε τον διπλό στόχο που έχει περιγράψει ο Πρωθυπουργός για αυτή την 4ετία: τη σύγκλιση των εισοδημάτων και του επιπέδου ζωής των Ελλήνων με τον μέσο όρο των Ευρωπαίων πολιτών και ταυτόχρονα τη μείωση στο εσωτερικό των περιφερειακών, των ενδοπεριφερειακών και των κοινωνικών ανισοτήτων».

Πηγή: ot.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ