Φάρσαλα: Eνημέρωση γυναικών για το δωρεάν πρόγραμμα πρόληψης καρκίνου του μαστού

IMG_5440 Large

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην πλατεία Λαού των Φαρσάλων η ενημερωτική δράση για το δωρεάν πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του μαστού «Φώφη Γεννηματά».

Πλήθος γυναικών έσπευσαν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και να λάβουν έντυπο υλικό σχετικά με την σπουδαιότητα του προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Η δράση, που διοργανώθηκε από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Φαρσάλων σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων και τη συμμετοχή του Κέντρου Κοινότητας, εντάσσεται σε μια σειρά πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Υπενθυμίζεται ότι ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη δεύτερη κύρια αιτία θανάτου από κακοήθεις όγκους στις γυναίκες και την πρώτη αιτία θανάτου σε ηλικίες 45 έως 60 ετών. Στη χώρα μας, καταγράφονται πάνω από 5.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού ετησίως.

Στο πλαίσιο του μήνα πρόληψης του καρκίνου του μαστού, το Δημαρχείο Φαρσάλων θα φωταγωγηθεί το διήμερο 24 και 25 Οκτωβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο: https://mastografia.gov.gr/

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ