ΦΥΤΩΡΙΟ

Στην εξουσία για τέταρτη φορά

Αν δει κανείς τις αλλαγές στο οργανόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, θα αντιληφθεί ότι «φυτώριο» των νέων προσώπων που μπαίνουν στο παιχνίδι της βιτρίνας είναι το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Το δίδυμο των νέων εκπροσώπων, ο Κώστας Τσουκαλάς και η αναπληρώτριά του, Ολγα Μαρκογιαννάκη, ήταν υποψήφιοι ευρωβουλευτές – ο ένας βρισκόταν μέσα στην πρώτη δεκάδα και η άλλη ήταν η πρώτη γυναίκα σε σταυρούς. Η Μυρτώ Σαμαρά του Πολιτικού Κέντρου ήταν κι αυτή υποψήφια για μια θέση στις Βρυξέλλες, όπως επίσης και το δίδυμο του προγράμματος, ο συντονιστής Λευτέρης Καρχιμάκης και η αναπληρώτριά του, Κατερίνα Πλέσια-Ευσταθοπούλου. Υποψήφιος ευρωβουλευτής, επίσης, ήταν και ο Γιάννης Βαρδακαστάνης.

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ

Η νέα ανθρωπογεωγραφία έχει και γεωγραφικό ενδιαφέρον: η Μυρτώ Σαμαρά είναι νεαρό στέλεχος από τη Θεσσαλονίκη, στην οποία ρίχνει το βάρος ο Νίκος Ανδρουλάκης μαζί με την Αττική ενόψει των ερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων – αλλά και γιατί ο ίδιος κρατάει την έδρα της περιοχής, πληρώνοντας προεκλογικά εκείνους που θεώρησαν πως άφησε την πόλη χωρίς εκπροσώπηση. Η Κατερίνα Σολωμού, από την άλλη, το έτερο άγνωστο πρόσωπο του Πολιτικού Κέντρου, γεννήθηκε στην Πάτρα, είναι καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών και είχε έρθει δεύτερη στις εθνικές εκλογές του 2023, πρώτη σε σταυρούς στην Αχαΐα πίσω από τον Γιώργο Παπανδρέου.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΚΑΦΕΣ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πριν από τις τελικές ανακοινώσεις για το νέο οργανόγραμμα, είδε και τον Χάρη Δούκα για έναν πρωινό καφέ – που διήρκεσε, λένε οι πληροφορίες, πάνω από μία ώρα και έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Αυτό εκ του αποτελέσματος και της διαρροής της πλευράς του δημάρχου Αθηναίων προφανώς δεν σημαίνει πως δεν υπήρξαν διαφωνίες. Από την άλλη όμως η χθεσινή μέρα ήταν και μια πρώτη άσκηση modus vivendi. Η μια πλευρά ξέρει πού στέκεται η άλλη.

ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ανοίγοντας τις συζητήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ και κάνοντας την αριθμητική για τους βουλευτές που πιθανώς θα αποχωρήσουν, αν δεν δοθεί η δυνατότητα στον Στέφανο Κασσελάκη να μετάσχει στις εσωκομματικές εκλογές, λένε πως πιθανώς θα μπορούσαν οι ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς να βρεθούν πάλι σε ένα κοινό κοινοβουλευτικό σπίτι – από τη στιγμή που ο λόγος αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλείπει. Κάτι τέτοιο ωστόσο έχει διαψευστεί από τα στελέχη της Νέας Αριστεράς (το είπε πρόσφατα δημόσια ο Νίκος Βούτσης), καθώς τα στελέχη του κόμματος ετοιμάζουν το ιδρυτικό του συνέδριο, από τις 7 έως τις 10 Νοεμβρίου. Τις ίδιες μέρες, δηλαδή, με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ