Η παραγωγή του φουτουριστικού ‘Blade Runner 2049’ μηνύει την Tesla για κλοπή μέσω ΑΙ

Η παραγωγή του φουτουριστικού 'Blade Runner 2049' μηνύει την Tesla για κλοπή μέσω ΑΙ

Το κινηματογραφικό και τηλεοπτικό στούντιο Alcon Entertainment μήνυσε τη Δευτέρα την Tesla και την Warner Bros Discovery για τους ισχυρισμούς ότι χρησιμοποίησαν εικόνες που συνδέονται με την ταινία «Blade Runner 2049», βασισμένο στο βιβλίο του Φίλιπ Ντικ, για την προώθηση του νέου αυτόνομου κυβερνοταξί της Tesla.

«Οποιαδήποτε συνετή μάρκα που εξετάζει οποιαδήποτε συνεργασία με την Tesla πρέπει να λάβει υπόψη της τη μαζικά ενισχυμένη, άκρως πολιτικοποιημένη, ιδιότροπη και αυθαίρετη συμπεριφορά του Μασκ, η οποία μερικές φορές αγγίζει τη ρητορική μίσους»

Η ομοσπονδιακή μήνυση της Alcon στην Καλιφόρνια ισχυρίστηκε ότι παραβιάστηκε η αμερικανική νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων και κατηγόρησε την Tesla για «ψευδή έγκριση» επειδή υπονόησε μια σχέση μεταξύ της Alcon και της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων που ανήκει στον Έλον Μασκ.

Δεν φοβήθηκαν μόνο τη σύνδεση του Blade Runner με τον Μασκ, αλλά και με τον Τραμπ και τη ρητορική μίσους

«Οποιαδήποτε συνετή μάρκα που εξετάζει οποιαδήποτε συνεργασία με την Tesla πρέπει να λάβει υπόψη της τη μαζικά ενισχυμένη, άκρως πολιτικοποιημένη, ιδιότροπη και αυθαίρετη συμπεριφορά του Μασκ, η οποία μερικές φορές αγγίζει τη ρητορική μίσους», αναφέρεται στην αγωγή.

Η Warner Bros ήταν ο διανομέας της Alcon για την ταινία «Blade Runner 2049», η οποία κέρδισε δύο βραβεία Όσκαρ το 2018 και είχε πρωταγωνιστές τον Ράιαν Γκόσλινγκ και τον Χάρισον Φορντ στην πολυαναμενόμενη συνέχεια του κλασικού cult Blade Runner του 1982.

Η εταιρεία αρνήθηκε να δώσει τα δικαιώματα του Blade Runner και προσπάθησαν να κάνουν κάτι παρεμφερές βασιζόμενοι σε ΑΙ

Η Alcon δήλωσε ότι αρνήθηκε το αίτημα της Warner Bros να χρησιμοποιήσει εικόνες της εταιρείας για τη live streaming παρουσίαση του κυβερνοταξί της Tesla στις 10 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια, η Tesla χρησιμοποίησε εικόνες που δημιουργήθηκαν με τεχνητή νοημοσύνη και αντικατόπτριζαν την ταινία για την εκδήλωση του cybercab, αναφέρει η αγωγή.

Το τελευταίο είναι και το επιβαρυντικό: Ζήτησαν άδεια, η άδεια δεν δόθηκε και τότε έφτιαξαν κάτι παρεμφερές που δεν στηρίζεται στην έμπνευση. Σαφώς δεν υπάρχει παρθενογέννεση στην τέχνη, αλλά το να «ταΐζεις» μια φωτογραφία σε ΑΙ για να φτιάξει κάτι αντίστοιχο ενώ είναι γνωστή η πρόθεση να υπάρξει σύνδεση με το Blade Runner 2049, είναι κατάφωρα εις βάρος του μηνυόμενου. Ενώ στην ίδια ομιλία ο Μασκ δεν κρατήθηκε να πει «αγαπώ το Blade Runner 2049, αλλά…»!

Σε δήλωσή της, η Alcon δήλωσε ότι η συμπεριφορά των εναγομένων «είναι πιθανό να προκαλέσει σύγχυση μεταξύ των πελατών της Alcon που συνεργάζονται με το εμπορικό σήμα “Blade Runner”, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με τους οποίους συνεργάζεται για την επερχόμενη σειρά “Blade Runner 2099” για το Amazon Prime».

Η αγωγή δεν κατονομάζει συγκεκριμένες αποζημιώσεις, αλλά αναφέρει ότι η Alcon είχε ξοδέψει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία του εμπορικού σήματος Blade Runner 2049 και αναφέρει ότι το «οικονομικό μέγεθος της υπεξαίρεσης εδώ ήταν σημαντικό». Αλλά τι αποζημίωση να πάρει, όταν ο Έλον Μασκ κινδυνεύει με φυλάκιση για δωροδοκία στις αμφίρροπες για τον Ντόναλντ Τραμπ πολιτείες;

H κεντρική φωτογραφία είναι της Tesla και αυτή από την αγαπημένη ταινία για λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας «Blade Runner 2049».

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ