Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν διαγνώστηκε με καρκίνο

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν διαγνώστηκε με καρκίνο

Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν διαγνώστηκε με καρκίνο των οστών. Η διάγνωση είναι χρόνια μυελογενής λευχαιμία αναφέρει το CNN.

Ο έκπτωτος μεγιστάνας του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινσταϊν ακολουθεί αγωγή για τη μορφή καρκίνου του μυελού των οστών στο Rikers Island της Νέας Υόρκης.

Η διάγνωση αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το NBC News.

googletag.cmd.push(function() );

Η χρόνια μυελογενής λευχαιμία (ΧΜΛ) είναι ένας σπάνιος τύπος καρκίνου που σχηματίζεται στο μυελό των οστών προτού εξαπλωθεί στο αίμα.

Περίπου το 15% έως 30% των ατόμων με ΧΜΛ αναπτύσσουν οξεία μυελογενή λευχαιμία.

Ένα μόλις μήνα πριν ο Γουάινσταϊν υποβλήθηκε σε επείγουσα εγχείρηση καρδιάς στο νοσοκομείο Bellevue στη Νέα Υόρκη.

«Όπως έχουμε αναφέρει εκτενώς στο παρελθόν, ο κ. Γουάινσταϊν υποφέρει από μια πληθώρα σημαντικών προβλημάτων υγείας που χρειάζονται συνεχή θεραπεία», δήλωσαν οι εκπρόσωποι του πρώην κραταιού παραγωγού της κινηματογραφικής βιομηχανίας τον Σεπτέμβριο.

Η επόμενη δίκη στις 12 Νοεμβρίου

Πρόσφατα ο Γουάινσταϊν δήλωσε αθώος σε μία νέα κατηγορία για εγκληματική σεξουαλική πράξη, ενώπιων του ανώτατου δικαστηρίου της Νέας Υόρκης.

Ο Γουάινσταϊν έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 23 ετών για σεξουαλικά εγκλήματα και βιασμό το 2020 στη Νέα Υόρκη.

Η καταδίκη του ανατράπηκε από το Εφετείο της Νέας Υόρκης καθώς κρίθηκε ότι κατά την διάρκεια της πρώτης δίκης, παραβιάστηκαν τα συνταγματικά του δικαιώματα.

Οι εισαγγελείς που επανεξετάζουν την ανατραπείσα καταδίκη του Γουαϊνστάιν για βιασμό αποκάλυψαν τον Σεπτέμβριο του 2024 ότι είχαν αρχίσει να παρουσιάζουν σε σώμα ενόρκων στοιχεία για έως και τρεις επιπλέον κατηγορίες εναντίον του Γουαϊνστάιν, που χρονολογούνται από τα μέσα της δεκαετίας του 2000.

Περιλαμβάνουν φερόμενες σεξουαλικές επιθέσεις στο ξενοδοχείο Tribeca Grand Hotel, γνωστό πλέον ως Roxy Hotel, και σε ένα κτίριο κατοικιών στο Κάτω Μανχάταν μεταξύ των τελών του 2005 και των μέσων του 2006, καθώς και μια φερόμενη σεξουαλική επίθεση σε ένα ξενοδοχείο της Τραϊμπέκα τον Μάιο του 2016. Επειδή το κατηγορητήριο είναι σφραγισμένο, δεν έγινε γνωστό αν οι νέες κατηγορίες αφορούν ορισμένες ή όλες τις πρόσθετες κατηγορίες.

Ο Γουάινσταϊν παραμένει στη φυλακή ενώ ασκεί έφεση για μια ξεχωριστή καταδίκη του 2022 στο Λος Άντζελες, όπου κρίθηκε ένοχος για τρεις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης και καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκιση.

Η νέα δίκη στην υπόθεση-ορόσημο του #MeToo, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 12 Νοεμβρίου.

Εκπρόσωπος του Γουάινσταϊν αρνήθηκε να σχολιάσει εάν η επερχόμενη δίκη του μπορεί να επηρεαστεί από τη διάγνωση του καρκίνου.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ