Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε ένα κλασικό καρέ κούρεμα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε ένα κλασικό καρέ κούρεμα

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειαζόμασταν το νέο καρέ της Lily Collins για να κλείσουμε ξανά ραντεβού στο κομμωτήριο. Τα καρέ κουρέματα είναι παντού τα τελευταία χρόνια, με αμέτρητες διάσημες και μη να αποχαιρετούν τα μακριά μαλλιά τους. Η απόφασή τους αυτή δεν είναι αδικαιολόγητη. Το καρέ είναι κομψό, στυλάτο, ευέλικτο, εύκολο στο styling και με μικρές παραλλαγές μπορεί να ταιριάξει σε κάθε τύπο γυναίκας. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο, η αυτοπεποίθηση αυξάνεται και κάθε εμφάνιση έχει έναν πιο δυναμικό, ιδιαίτερο και ταυτόχρονα θηλυκό αέρα.

Getty Images

Τι μας είπε ο ειδικός:  Σταμάτης Καραΐσκος, hairstylist

Ποιος τύπος μαλλιών είναι ιδανικός για το κούρεμα;

Πρόκειται για ένα κούρεμα ιδανικό για πάρα πολλούς τύπους μαλλιών, αφού μπορεί να γίνει τόσο σε σπαστά, σγουρά όσο και σε ίσια μαλλιά, αναδεικνύοντας τη θηλυκότητα της κάθε γυναίκας. Λειτουργεί ως κάδρο για το πρόσωπο και ανάλογα με τον τρόπο που γίνεται το κούρεμα, μπορεί να αναδείξει τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά.

Σε ποιο σχήμα προσώπου ταιριάζει; Μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε γυναίκα;

Το καρέ μπορεί να προσαρμοστεί σε όλα τα σχήματα προσώπου. Ανάλογα με τον τρόπο κουρέματος, το μήκος ή το πόσο γεωμετρικό ή μη θα είναι, μπορούμε να εστιάσουμε σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ή αντίστοιχα να κρύψουμε άλλα.

Το επιλεγούν οι γυναίκες στην Ελλάδα ή προτιμούν τα μακριά μαλλιά;

Eχουν αρχίσει και γίνονται πιο τολμηρές, κόβουν πιο εύκολα τα μαλλιά τους κοντά, ακολουθώντας τις τάσεις του εξωτερικού. Βλέπουμε ακόμα πολλές διάσημες και μοντέλα να το τολμούν, αποκτώντας μια νέα ταυτότητα, εντελώς διαφορετική από εκείνη που είχαν με μακριά μαλλιά.

Περιορίζει το styling ή είναι πιο ευέλικτο απ’ όσο νομίζουμε;

Το καρέ είναι πολύ εύκολο όσον αφορά το καθημερινό styling. Το κούρεμα είναι, όμως, σημαντικό να εστιάζει σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά και στο φυσικό σχήμα των μαλλιών, προσθέτοντας ή αφαιρώντας έτσι όγκο όπου χρειάζεται.

ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ

1. Θερμοπροστατευτική κρέμα διαμόρφωσης, Serie Expert Blow-Dry Fluidifier, L’Oréal Professionnel 2. Ορός ενυδάτωσης με υαλουρονικό οξύ, Hydra Hyaluronic Serum, L’Oréal Paris 3. Σαμπουάν κατά του φριζαρίσματος, Frizz Control Shampoo, Moroccanoil 4. Ελαιο λάμψης και προστασίας από το φριζάρισμα, Elixir Ultime, Kérastase 5. Σπρέι για λάμψη και δυνατό κράτημα, Silk Styling Spray, Lorvenn 6. Αφρός για λάμψη, όγκο και κράτημα, Taft Shine Mousse 4, Schwarzkopf 7. Μίνι ισιωτική πρέσα για κοντά μαλλιά, Mini Hair Straightener, ghd

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε ένα κλασικό καρέ κούρεμα appeared first on | Ό,τι έχει σημασία για τις γυναίκες.

Πηγή: marieclaire.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γερνάμε σε δύο φάσεις

Γερνάμε σε δύο φάσεις

Θυμάμαι ακριβώς τη στιγμή, θυμάμαι και πού βρισκόμουν. Μερικά χρόνια πριν, στα γραφεία του περιοδικού, είχαμε…

«Το ταξίδι των ασθενών με καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα: 10 χρόνια μετά»: Η έρευνα που αποτυπώνει το «ταξίδι» των γυναικών με καρκίνο του μαστού σήμερα

«Το ταξίδι των ασθενών με καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα: 10 χρόνια μετά»: Η έρευνα που αποτυπώνει το «ταξίδι» των γυναικών με καρκίνο του μαστού σήμερα

Το Εργαστήριο Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας (LabHTA) του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας, της Σχολής Δημόσιας Υγείας του…