Τι είναι η Ασφάλιση Πιστώσεων και ποιος ο ρόλος της στην αντιμετώπιση και…

Η Ελλάδα πρωταθλητής ανάπτυξης στη δυτική...

Μέσα στο συνεχώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο οικονομικό κλίμα, η αναγνώριση και η διαχείριση μελλοντικών κινδύνων έχει γίνει προτεραιότητα για όλους τους επιχειρηματίες, σε όλο τον κόσμο. Οι ζημιές που οφείλονται σε μη πληρωμή εμπορικής οφειλής συμβαίνουν τακτικά. Σε ένα τέτοιο, συνεχόμενα ασταθές οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, οι εταιρείες καλούνται να λειτουργήσουν και να αναπτύξουν τις πωλήσεις και την κερδοφορία τους.

Η Ασφάλιση Εμπορικών Πιστώσεων είναι ένα χρηματοοικονομικό εργαλείο που έχει σχεδιαστεί ώστε να προστατεύει τις επιχειρήσεις από τη μη πληρωμή των εμπορικών τους απαιτήσεων, ενώ τους επιτρέπει να διαχειρίζονται με ασφάλεια τους εμπορικούς και πολιτικούς κινδύνους που είναι πέρα από τον έλεγχό τους. Με την Aσφάλιση Πιστώσεων προστατεύεται το κεφάλαιο, διατηρούνται οι ταμειακές ροές, βελτιώνονται η εξυπηρέτηση και οι αποπληρωμές των δανείων, και τα κέρδη είναι ασφαλή από την αθέτηση πληρωμής.

Η προστασία που παρέχει η Ασφάλιση Πιστώσεων επιτρέπει σε μια εταιρεία να αναπτύξει τις πωλήσεις της προς τους υφιστάμενους πελάτες της με ασφάλεια, αλλά και να αναζητήσει νέους και μεγαλύτερους πελάτες που διαφορετικά θα φαίνονταν επικίνδυνοι. Για όλους, αλλά και ειδικότερα για τους εξαγωγείς, αυτό είναι ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Ως ο παγκόσμιος ηγέτης στην Ασφάλιση Εμπορικών Πιστώσεων και αναγνωρισμένος ειδικός στους τομείς των Εγγυήσεων, της Είσπραξης Απαιτήσεων και του Πολιτικού Κινδύνου, η Allianz Trade παρέχει σε εταιρείες όλων των μεγεθών ισχυρά εργαλεία και μοναδική επιχειρηματική ευφυΐα. 

Το ιδιόκτητο δίκτυο πληροφοριών μας αναλύει καθημερινά τις αλλαγές στην οικονομική κατάσταση περισσότερων από 80 εκατομμυρίων επιχειρήσεων. Παρέχουμε στις ασφαλισμένες εταιρείες τη γνώση και την υποστήριξη ώστε να συναλλάσσονται με ασφάλεια. Αποζημιώνουμε τις ασφαλισμένες εταιρείες γρήγορα, με εύκολες και διαφανείς διαδικασίες σε περίπτωση μη είσπραξης των εμπορικών τους απαιτήσεων, αλλά, ακόμη πιο σημαντικό, τις βοηθάμε να προλάβουν εξαρχής τις επισφάλειες

Σε κάθε περίπτωση, όταν συμβεί το απροσδόκητο, η πιστοληπτική αξιολόγηση AA από τη Standard & Poor’s της Allianz Trade εγγυάται τους πόρους και την ταχύτητα, για να παρέχει αποζημίωση και να εξασφαλίσει απόλυτα τις  επιχειρήσεις.

Στην Allianz Trade, μέλος του Ομίλου της Allianz, επενδύουμε στην επιχειρηματική ευφυΐα, σε προηγμένα στατιστικά εργαλεία και τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, για να ανταποκριθούμε στην κλιμακούμενη ανάγκη για ολοένα και περισσότερα επιχειρηματικά δεδομένα, τα οποία απαιτούνται για τη λήψη ορθών αποφάσεων πιστωτικού κινδύνου παγκοσμίως. 

Η Allianz Trade στην Ελλάδα, υπεύθυνη για Ελλάδα και Κύπρο, προσφέρει τα προϊόντα  και τις υπηρεσίες της στην αγορά, μέσα από σχέσεις εμπιστοσύνης και πολύχρονης στενής συνεργασίας με εταιρείες όλων των κλάδων και όλων των μεγεθών.


 

Ποιος είναι ο ρόλος της Ασφάλισης Εμπορικών Πιστώσεων στην ενδυνάμωση των επιχειρήσεων, ώστε να αξιοποιήσουν νέες ευκαιρίες στις παγκόσμιες αγορές και να αυξήσουν τον όγκο των πωλήσεων και την κερδοφορία τους;

Η επέκταση σε νέες αγορές είναι βασικός στόχος για τις επιχειρήσεις που επιδιώκουν τη διαφοροποίηση, την ανάπτυξη και την αύξηση της κερδοφορίας. Ωστόσο η επέκταση αυτή συνοδεύεται επίσης από εγγενείς κινδύνους, ιδίως όσον αφορά τη διαχείριση των πιστώσεων και την είσπραξη των απαιτήσεων. Η Ασφάλιση των Εμπορικών Πιστώσεων μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο για την ελαχιστοποίηση αυτών των κινδύνων και τη διευκόλυνση της επιτυχούς εισόδου στις αγορές με:

-Ενίσχυση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος: Η προσφορά εμπορικής πίστωσης σε νέους πελάτες, σε καινούργιες, μη γνώριμες αγορές, μπορεί να ενισχύσει σημαντικά το πλεονέκτημα μιας εταιρείας έναντι των ανταγωνιστών της.

-Οικοδόμηση σταθερότητας πελατείας: Η επέκταση της εμπορικής πίστωσης είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την οικοδόμηση της αφοσίωσης των πελατών και την εδραίωση μιας σταθερής θέσης σε νέες αγορές. Όταν οι επιχειρήσεις είναι σε θέση να προσφέρουν καλύτερους πιστωτικούς όρους, επιδεικνύουν εμπιστοσύνη στην ικανότητα πληρωμής των πελατών τους, γεγονός που ενισχύει τις επιχειρηματικές σχέσεις. 

-Διαχείριση ταμειακών ροών: Με τη στρατηγική διάρθρωση των όρων πληρωμής, οι επιχειρήσεις μπορούν να ευθυγραμμίσουν τις απαιτήσεις τους με τις υποχρεώσεις τους, εξασφαλίζοντας σταθερή ροή κεφαλαίων. Αυτή η ισορροπία είναι ζωτικής σημασίας κατά την είσοδο σε νέες αγορές, όπου οι αρχικές επενδύσεις σε μάρκετινγκ, διανομή και τοπικές διαδικασίες μπορεί να είναι σημαντικές.

-Διευκόλυνση χρηματοδότησης: Οι ασφαλισμένες εταιρίες συχνά αντιμετωπίζονται ευνοϊκότερα από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Μειώνοντας τον κίνδυνο που συνδέεται με τα ανεξόφλητα τιμολόγια, η Ασφάλιση Πιστώσεων μπορεί να ενισχύσει τη δανειοληπτική ικανότητα μιας εταιρείας. Αυτή η πρόσβαση σε κεφάλαια είναι ζωτικής σημασίας για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και την αντιμετώπιση περιόδων οικονομικής αβεβαιότητας.

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ