Την απεργία της ΔΟΕ στηρίζει ο σύλλογος φοιτητών ιατρικής Λάρισας

med-bipolis-university

Στήριξη της απεργιακής συγκέντρωσης της ΔΟΕ με πανό του φοιτητικού συλλόγου που θα γράφει: «Στήριξη στα δίκαια αιτήματα των Δασκάλων! Πανεκπαιδευτικοί αγώνες ενάντια στην υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας!», ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Λάρισας αποφάσισε να στηρίξει και να συμμετάσχει στην απεργία των εκπαιδευτικών.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα στο πλαίσιο συνέλευσης των φοιτητών, που υποστηρίζουν ότι «η παιδεία σε κάθε βαθμίδα της όπως η υγεία και κάθε δημόσιο αγαθό δέχονται μια ακραία επίθεση με απώτερο σκοπό την πλήρη ιδιωτικοποίηση».

Σε σχετική ανακοίνωση, ο σύλλογος φοιτητών ιατρικής, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής: «… Ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Λάρισας με την κατάληψη και τις πολύμορφες δράσεις του πήρε μέρος στον αγώνα ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Είχαμε πραγματοποιήσει ανοιχτή εκδήλωση στην κατάληψη μαζί με εκπαιδευτικούς της ΔΟΕ για την εμπορευματοποίηση της παιδείας. Θεωρούμε ότι η επίθεση που δέχεται η δημόσια παιδεία είναι κοινή για όλες τις βαθμίδες, από την πρωτοβάθμια μέχρι την τριτοβάθμια, και κοινή ρίζα των προβλημάτων είναι η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση. Άλλωστε οι φοιτητές του δημοσίου πανεπιστημίου είμαστε ως επί το πλείστον απόφοιτοι του δημόσιου σχολείου και έχουμε επίγνωση των προβλημάτων από την πρωτοβάθμια μέχρι την τριτοβάθμια εκπαίδευση! Για αυτό αποφασίζουμε να συνταχθούμε με τα αιτήματα της ΔΟΕ».

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ