10 ιδέες για να οργανώσετε την ντουλάπα του παιδιού σας σαν expert

10 ιδέες για να οργανώσετε την ντουλάπα του παιδιού σας σαν expert

Η οργάνωση της παιδικής ντουλάπας είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα με αυτά τα tips.

Οι celebrities κάνουν θραύση στο Tik Tok με τις εντυπωσιακές ντουλάπες των παιδιών τους. Βέβαια αν και τα παιδικά ρούχα είναι αξιολάτρευτα μικρά και χαριτωμένα, μπορεί να είναι εφιάλτης να τα οργανώσετε σε μικροσκοπικές κρεμάστρες και αναπόφευκτα καταλήγουν σε όλο το πάτωμα. Επίσης σε αντίθεση με τις άλλες ντουλάπες σε όλο το σπίτι, η παιδική ντουλάπα είναι συνήθως μικρότερη. Το γεγονός αυτό καθιστά την πρόκληση πιο μεγάλη. 

Φυσικά κάποιες από αυτές τις ιδέες μπορείτε να τις κλέψετε και τον εαυτό σας.

Μερικά tips που δίνουν οι interior designers είναι τα ακόλουθα:

Εντοιχισμένη ντουλάπα

Ένας τρόπος για να μειώσετε την οπτική ακαταστασία είναι να την περιορίσετε. Με μια στενή ντουλάπα, χτισμένη κάθετα στην οροφή που είναι εντοιχισμένη, θα χρησιμοποιήσετε κάθε τετραγωνική ίντσα του χώρου και το αποτέλεσμα θα μοιάζει πιο αρμονικό.

Συντονίστε τα χρώματα

Οι home organisers, όπως το Home Edit, ορκίζονται σε αυτόν τον χρυσό κανόνα, τον συντονισμό χρωμάτων. Όταν συνδέετε χρωματικά τα αντικείμενα, μειώνεται οπτικά το χάος.

Προσθήκη ταπετσαρίας

Αντί να διατηρείτε λευκούς τους τοίχους στη ντουλάπα σας, πειραματιστείτε με ένα τολμηρό μοτίβο. Η σχεδιάστρια Leanne Ford εκμεταλλεύτηκε τον κενό χώρο κάνοντάς τον πιο όμορφη με την ταπετσαρία. Με αυτόν τον τρόπο, το βλέμμα θα πέφτει σε κάτι αισθητικά ωραίο αντί για τα ρούχα, τα παιχνίδια ή ό,τι άλλο καλό φυλάτε εκεί.

Επενδύστε σε καλής ποιότητας ράφια και συρτάρια 

Ένα από τα highlight για την οργάνωση της ντουλάπας είναι όμορφα συρτάρια και ράφια με επένδυση. Είναι κομψά, και ο καταλληλότερος χώρος για τα ρούχα που δεν ταιριάζουν εύκολα στις κρεμάστρες.

Χρησιμοποιήστε μια extra κρεμάστρα ρούχων

Μια ανεξάρτητη κρεμάστρα ρούχων μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για τα ρούχα που επιλέγουν τα παιδιά σας να φορούν συχνά στην καθημερινότητά τους ή και όλα τα ογκώδη ρούχα. 

Αξιοποιήστε το επάνω ράφι

Εάν η ντουλάπα στο παιδικό δωμάτιο είναι πιο ψηλή από ό,τι φαρδιά σε πλάτος, φτιάξτε ένα επιπλέον επάνω ράφι για καλάθια που θα φιλοξενούν άλλα απαραίτητα, ώστε ο χώρος του δαπέδου να μπορεί να αφιερωθεί στα καλάθια παιχνιδιών. 

Κάντε την εύκολα προσβάσιμη

Εάν έχετε χώρο στην παιδική ντουλάπα, μην φορτώνετε τα ράφια με αντικείμενα. Αντίθετα, συνδυάστε τα ρούχα μεταξύ τους και βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να δείτε τα πάντα με μια ματιά.

Εξατομικεύστε τη

Αν τα παιδιά σας περνούν στην εφηβική τους φάση, η ιδιοκτησία των ρούχων θα γίνει πιο σημαντική υπόθεση. Συνεργαστείτε λοιπόν μαζί τους για να προσθέσετε εξατομικευμένες πινελιές όπως κρεμάστρες στο χρώμα του ουράνιου τόξου ή κάποια πινακίδα με αγαπημένες τους φράσεις. Αφήστε τους να αποφασίσουν για τα χρώματα και τα καλάθια αποθήκευσης.

Δημιουργήστε μια εικόνα “καθρέφτη”

Εάν τα παιδιά σας μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο ή θέλετε να χωρίσετε τα καθημερινά ρούχα από τα πιο επίσημα, αυτή είναι μια έξυπνη ιδέα. Ο διαχωρισμός της ντουλάπας σε ζώνες, με παρόμοια εμφάνιση (εφέ καθρέφτη), βοηθάει να αποκτήσει ο χώρος συνοχή.

Αποθηκεύστε τα λούτρινα ζωάκια
Τα παιδιά αγαπούν πολύ τα λούτρινα ζωάκια τους, αλλά με την πάροδο του χρόνου η συλλογή τους μπορεί να κατακλύσει τον χώρο του δαπέδου σας. Για να περιορίσετε την ακαταστασία, χρησιμοποιήστε πάνινες παπουτσοθήκες για να κρατούν όλα αυτά τα λούτρινα ζωάκια σ’ έναν χώρο. 

Πηγή: allyou.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ