Αμαλιάδα: Η «μυστήρια» πνευμονίτιδα και το θρίλερ με τους θανάτους των μωρών στα χέρια της ίδιας γυναίκας

Αμαλιάδα: Η «μυστήρια» πνευμονίτιδα και το θρίλερ με τους θανάτους των μωρών στα χέρια της ίδιας γυναίκας

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση με τους θανάτους τεσσάρων μωρών στην Αμαλιάδα και την Αχαΐα στα χέρια της 24χρονης σήμερα Ειρήνης που πυκνώνουν ακόμα περισσότερο το μυστήριο.

Οι νέες περίεργες συμπτώσεις έρχονται να προσθέσουν νέα ερωτήματα για το πώς είναι δυνατόν να πεθαίνουν κάθε χρόνο τέσσερα παιδιά και μάλιστα στα δύο πρώτα να εντοπίζονται τα ίδια ευρήματα κατά την ιατροδικαστική εξέταση.

Διάμεση πνευμονιτιδα

Συγκεκριμένα όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μιλώντας στο MEGA και στο Live News, τον Φεβρουάριο του 2021 πεθαίνει ένα βρέφος 6 μηνών που πρόσεχε εκείνο το βράδυ η 24χρονη σήμερα Ειρήνη. Ήταν το μωρό της φίλης της.

Τον Ιούνιο του 2022 πεθάνει το πρώτο παιδί της 24χρονης, το οποίο ήταν 19 μηνών.

Και στα δύο αυτά μωρά από διαφορετικές μητέρες τα ιατροδικαστικά πορίσματα έδειξαν το ίδιο εύρημα ως μια αιτία θανάτου, τη διάμεση πνευμονίτιδα.


Βέβαια στα πορίσματα αυτά δεν διευκρινίζεται τι ήταν αυτό προκάλεσε την πνευμονίτιδα στα δύο μωρά.

Σε ότι αφορά τα άλλα δύο μωρά, τον Οκτώβριο του 2023 πεθαίνει το δεύτερο παιδί της 24χρονης για το οποίο δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εξετάσεις.

Επίσης αναμένονται οι ιατροδικαστικές εξετάσεις για το τελευταίο μωρό που πέθανε τον περασμένο Αύγουστο, το 15 μηνών αγόρι της φίλης της 24χρονης με την οποία συζούσε στην Αμαλιάδα.

Τι είναι η διάμεση πνευμονίτιδα

O Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής και πρόεδρος ιατροδικαστών, μίλησε στο LIVE NEWS για το τι είναι η διάμεση πνευμονίτιδα.

«Είμαι σίγουρος πως η συγκεκριμένη διάγνωση πρέπει να έχει βγει από την ιστοπαθολογική εξέταση. Είναι ένας γενικός όρος, δεν δηλώνει παθολογία αλλά μπορεί να συνδεθεί με μία σειρά παθολογιών. Είναι μία αντίδραση των πνευμόνων σε κάτι. Για να μιλήσουμε για λοίμωξη θα είχαμε μία διαφορετική εικόνα. Αν υπήρχε κάποια παθολογία θα είχε αναδειχτεί. Η πνευμονίτιδα μπορεί να προκληθεί από εξωτερική αιτία. Δεν σημαίνει αιτία θανάτου. Πρέπει να δούμε και τα άλλα ευρήματα. Για παράδειγμα ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει αντίδραση των πνευμόνων».

«Η επίσημη αιτία θανάτου για το 2ο παιδί της Ειρήνης είναι καρδιακή ανακοπή»

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, αποκάλυψε στην εκπομπή πως το δεύτερο παιδί της 24χρονης πέθανε από ανακοπή καρδιάς.

«Τον Αύγουστο του 24’ στο νοσοκομείο Αμαλιάδας μεταφέρθηκε το παιδάκι με τη μητέρα του και την εν λόγω γυναίκα νεκρό. Τηρήθηκε το πρωτόκολλο. Ακόμα δεν υπάρχει συγκεκριμένη διάγνωση. Σχετικά με το δεύτερο παιδί της Ειρήνης, το καλοκαίρι πήγε στο Καραμανδάνειο με θέμα υγείας και νοσηλεύτηκε για 48 ώρες. Έκριναν οι γιατροί πως έπρεπε να μεταφερθεί το παιδί στην Αθήνα, για το Αγία Σοφιά. Μετά από νοσηλεία κατέληξε το παιδί. Η επίσημη αιτία θανάτου είναι καρδιακή ανακοπή. Ελπίζουμε να είναι συμπτώσεις. Η μητέρα έλεγε πως υπάρχουν σπασμοί αλλά οι γιατροί δεν είδαν κάτι τέτοιο. Ο λόγος που μεταφέρθηκε ήταν πως υπήρχε ιστορικό στην οικογένεια».

Οι συμπτώσεις στην Αμαλιάδα

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, ειδικός αστυνομικός αναλυτής, ανέφερε στην εκπομπή πως ενδέχεται να ελεγχθούν ξανά από την αρχή και οι 4 θάνατοι των βρεφών στην Αμαλιάδα.

«Όταν έγινε όλο αυτό, ιδιαίτερα όταν ακούστηκε για το παιδάκι του Αυγούστου, τα αντανακλαστικά ενός δικαστικού εισαγγελέα κινητοποιήθηκαν αμέσως. Ακούγεται πως μπορεί να πει να παρθούν όλες οι εξετάσεις εκ νέου. Υπάρχει υλικό και για τα 4 παιδάκια».

«Ήταν και οι δύο παρούσες όταν πέθανε το 4ο μωρό»

Στο LIVE NEWS μίλησε και η δικηγόρος της 24χρονης και της φίλης της που έχασε το μωρό της τον Αύγουστο, Βούλα Δημητριάδου.

«Υπέβαλε μία μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου. Μου είχε πει πως αρχικά ήθελε να κάνει μήνυση στο νοσοκομείο γιατί το παιδί της λέει πως έχει πεθάνει εκεί μέσα. Εγώ την συμβούλεψα να υποβάλει κατά παντός υπευθύνου. Ανέτρεξα σε προηγούμενο χρόνο για το όταν είχε πρωτοπροβληθεί η υπόθεση, είχε βγει και είχε αναφέρει πως το παιδί πέθανε στο νοσοκομείο. Δεν είπε κάτι εναντίον της Ειρήνης».

Σχετικά με τον θάνατο του μωρού που απεβίωσε τον Αύγουστο του 2024 είπε:

«Η Καλλιόπη ήταν το μπάνιο και η Ειρήνη ήταν δίπλα. Προσπάθησε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες η Ειρήνη και στην πορεία είδαν πως χρίζει άμεσης βοήθειας ιατρικής και μεταβαίνουν με αυτοκίνητο. Ο Παναγιωτάκης ζούσε στο αυτοκίνητο. Στο νοσοκομείο είπαν πως απεβίωσε το παιδί στις δύο και πέντε».

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ