Ανακοίνωσε πρόγραμμα επανειδίκευσης στον τομέα του…

Ανακοίνωσε πρόγραμμα επανειδίκευσης στον τομέα του...

H υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας στο 3ο Οικονομικό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής “Η παραγωγική Ελλάδα στην επόμενη δεκαετία”, ανέδειξε την προτεραιότητα στο ανθρώπινο δυναμικό του τουρισμού και ανακοίνωσε πρόγραμμα κατάρτισης για την “Επανειδίκευση (reskilling) και αναβάθμιση (upskilling) δεξιοτήτων στον τομέα του Τουρισμού”.

Το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Εθνικό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με προϋπολογισμό 45.029.950 ευρώ, απευθύνεται σε 20.000 απασχολούμενους στον τομέα του τουρισμού και, όπως ανακοίνωσε η υπουργός, η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων των δυνητικών δικαιούχων της δράσης θα ανοίξει στις 30/10/2024.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σε ανοιχτή συζήτηση για τον Τουρισμό, η κ.Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε κεντρικό στόχο του υπουργείου Τουρισμού τον εμπλουτισμό και τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας πέρα από το μοντέλο ήλιος – θάλασσα.

Η κ.Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας σε ειδικά προγράμματα και έργα που υποστηρίζουν μορφές τουρισμού, τα οποία μπορούν να αναπτυχθούν και σε περιφέρειες λιγότερο αναπτυγμένες τουριστικά. Ειδικότερα υπογράμμισε τα προγράμματα ενίσχυσης του ορεινού, χειμερινού, θαλάσσιου και ιαματικού τουρισμού και πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έργο για την προώθηση του αγροτουρισμού, του γαστρονομικού τουρισμού και του οινοτουρισμού.

“Βασική προτεραιότητα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού που μπορεί να αυξήσει το ενδιαφέρον για λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές και να συμπαρασύρει το επενδυτικό ενδιαφέρον”, επεσήμανε η υπουργός Τουρισμού.

Αναφερόμενη στο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό η κ.Κεφαλογιάννη το χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη, καθώς θέτει βασικές αρχές, κανόνες και προτεραιότητες για το πού και πώς πρέπει να αναπτυχθεί ο τουρισμός στη χώρα μας.

Η υπουργός Τουρισμού έκανε αναφορά στη στρατηγική μάρκετινγκ και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με έμφαση στην προώθηση και προβολή των ειδικών μορφών τουρισμού με νέα, σύγχρονα εργαλεία επικοινωνίας.

“Θα περιλαμβάνει καινοτόμες λειτουργίες, που θα συμβάλουν στην δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τους προορισμούς και τις επιχειρήσεις, όπως την ανάπτυξη ενός καινοτόμου συστήματος πληροφόρησης των ταξιδιωτών”, πρόσθεσε η υπουργός Τουρισμού.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις προοπτικές και τα μηνύματα για τα τουριστικά μεγέθη τον επόμενο χρόνο, η κ.Κεφαλογιάννη, αρχικά χαρακτήρισε ιδιαίτερα ικανοποιητικό και αισιόδοξο, το γεγονός ότι από τα μέχρι σήμερα στοιχεία για το 2024, σημειώνεται σημαντική αύξηση τόσο των εσόδων (περίπου 15%), όσο και των αφίξεων (πάνω από 20%) στο διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο, δηλαδή στους χειμερινούς και λεγόμενους “πλάγιους μήνες”. Πρόσθεσε επίσης, ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα μηνύματα και το 2025 θα είναι μια καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό.

Επιπλέον η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι “βασικός μας στόχος είναι η ποιοτική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, με μέτρο, ισορροπία, προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτιστικού κεφαλαίου και με μέριμνα για τις τοπικές κοινωνίες και τους προορισμούς. Το όραμά μας για τον τουρισμό είναι ξεκάθαρο: να γίνει η Ελλάδα ηγέτιδα δύναμη σε ό,τι αφορά στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ