ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Στην εξουσία για τέταρτη φορά

Μια δήλωση του Χριστόφορου Βερναρδάκη για την ψήφιση της πρότασης μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη (ο Βερναρδάκης είναι αδρανοποιημένο μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, με 6 μήνες χωρίς συμμετοχή) προκάλεσε την αντίδραση του γραφείου του πρώην προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Η ομολογία για παράτυπη συμμετοχή του στην ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής έρχεται να προστεθεί στην περίπτωση του Σπ. Λαμπρινού», που ανήκει πια στη Νέα Αριστερά. «Με τεράστια έκπληξη, όμως, πληροφορήθηκα σήμερα ότι ο Στ. Κασσελάκης ασχολήθηκε μαζί μου και κυρίως με την ιδιότητά μου ως μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και την ένταση της πολιτικής μου συμμετοχής στα δημόσια πράγματα. Ας μην ανησυχεί. Κάνω πάντα νόμιμα πράγματα και απολύτως συνειδητά», σχολίασε ο πρώην υπουργός.

ΑΦΩΝΙΑ

Ενας μόνο έλειπε από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ: ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος είχε ήδη προαναγγείλει (στο τελευταίο podcast που έδωσε συνέντευξη) ότι θα μάθουμε περισσότερα για την κατάσταση της φωνής του εντός της εβδομάδας. Ο νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υποβλήθηκε χθες σε εγχείρηση στις φωνητικές του χορδές, τις οποίες ο γιατρός είπε πως ταλαιπώρησε πολύ το τελευταίο διάστημα στην προεκλογική εκστρατεία. Είναι αναγκασμένος τις επόμενες μέρες να κάνει αφωνία και αργότερα, όπως είπε σε ανάρτησή του, «θα επιστρέψει δριμύτερος».

ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ

Χαλαρό κλίμα επικρατούσε στην πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου – παρά τις γκρίνιες πριν από τη συνεδρίαση. Το ενδιαφέρον όμως αφορούσε όχι μόνο τους βασικούς πρωταγωνιστές, αλλά και τα νέα πρόσωπα, που καλά-καλά δεν γνωρίζονταν το ένα με το άλλο. Λίγη ώρα νωρίτερα, στο απέναντι καφέ από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, η Μυρτώ Σαμαρά, ένα από τα νεότερα μέλη του οργάνου, ρώτησε μια δημοσιογράφο αν είναι η Κατερίνα Σολωμού – δηλαδή η άλλη «καινούργια» της σύνθεσης, με την οποία δεν γνωρίζονται προσωπικά. Γνωρίστηκαν, βέβαια, εντός της συνεδρίασης, που ήταν αναγνωριστική και για τις ισορροπίες.

«ΣΥΡΙΖΑ ΤΕΛΟΣ»

Σαφές ήταν από πριν, αλλά σε περίπτωση που κάποιος είχε αμφιβολία για τις προθέσεις της Νέας Αριστεράς απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, η Εφη Αχτσιόγλου ήρθε χθες να τις διαλύσει. «Αυτά που συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο, η απομάκρυνση από τον χώρο των ιδεών του, οι καθημερινές κρίσεις που παράγονται, δεν έχουν καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίσαμε», ανέφερε (9,84). «Δεν υπάρχει χώρος να αναγεννηθεί και να δημιουργηθεί κάτι καλό μέσα από εκεί», επεσήμανε, απευθύνοντας κάλεσμα συμπόρευσης σε όσους νιώθουν εγκλωβισμένοι με τις εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση – περιγράφοντας ένα «κενό εκπροσώπησης» στον αριστερό προοδευτικό χώρο.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ