Απεργούν σήμερα δάσκαλοι και καθηγητές

1

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας προχωρά σήμερα σε 24ωρη απεργία και σε απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Στον Βόλο έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.00 π.μ., στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, με αιτήματα:

-Αυξήσεις στους μισθούς Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

-Κάλυψη όλων των κενών των σχολείων

-Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών

-Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

-Κατάργηση των νόμων της αντιεπιστημονικής αξιολόγησης

-Άμεση παύση διώξεων και πειθαρχικών

-9μηνη άδεια ανατροφής για τις αναπληρώτριες Εξίσωση ωραρίου των νηπιαγωγών

Η κήρυξη της απεργίας από την ΑΔΕΔΥ

Σημειώνεται, ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει “την πρωτοφανή, στα συνδικαλιστικά και εκπαιδευτικά χρονικά, ενέργεια του Υπουργού Παιδείας να προσφύγει στα δικαστήρια, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη η αυριανή 24ωρη απεργία της ΔΟΕ που έχει αιτήματα μεταξύ των άλλων τις αυξήσεις στους μισθούς, τις συγχωνεύσεις, τις προσλήψεις κτλ.

Επικαλούμενος τον Νόμο Χατζηδάκη (Ν. 4808/21) ο Υπουργός Παιδείας και η Κυβέρνηση ζητούν από το δικαστήριο την πλήρη κατάργηση του δικαιώματος των εκπαιδευτικών στην απεργία.

Ύστερα από την παραπάνω εξέλιξη, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αντιδρώντας στην ποινικοποίηση των αγώνων και στον αυταρχισμό της Κυβέρνησης

Κηρύσσει

24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για αύριο, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024, για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης”.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ