Αποχώρηση Μητσοτάκη στην ομιλία Παππά – «Δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο»

Αποχώρηση Μητσοτάκη στην ομιλία Παππά – «Δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο»

Λεπτό δεν περίμενε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να αποχωρήσει από τη Βουλή με το που τελείωσε την ομιλία του στη συζήτηση για τις πυρκαγιές, που διεξάγεται στην Ολομέλεια σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Για την ακρίβεια, ο πρωθυπουργός αποχώρησε με το που ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, ενώ επέστρεψε λίγο αργότερα για την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Μάλιστα, ο ίδιος εξήγησε, στην αρχή της δευτερολογίας του, γιατί προχώρησε σε αυτή την κίνηση, που εκλήφθη από πολλούς ως «μομφή» στον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και, την ίδια στιγμή, ως… «αναβάθμιση» του ΠΑΣΟΚ στα μάτια της κυβέρνησης.

googletag.cmd.push(function() );

«Δεν ξέρουμε εκ μέρους ποιου ομιλεί – Είναι μεταβατικός αρχηγός»

«Απόρησαν κάποιοι γιατί δεν παρακολούθησα την τοποθέτηση του κ. Νίκου Παππά. Θέλω να είμαι σαφής. Δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο, ούτε θα συνομιλήσω ούτε θα χαριεντιστώ μαζί του και αυτό επιβάλλει ο κοινοβουλευτικός αυτοσεβασμός», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας τη δευτερολογία του στη Βουλή.

Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, ότι έκανε και μία έμμεση αλλά σαφή παρέμβαση στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «έχουμε να κάνουμε με έναν μεταβατικό αρχηγό και δεν ξέρουμε εκ μέρους ποιου ομιλεί: του κ. Κασσελάκη, του κ. Φάμελλου ή του κ. Γκλέτσου. Μην απορήσετε αν θα αποχωρήσω και στη δευτερολογία», ανέφερε εξάλλου ο πρωθυπουργός…

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην εξουσία για τέταρτη φορά

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Μια δήλωση του Χριστόφορου Βερναρδάκη για την ψήφιση της πρότασης μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη (ο Βερναρδάκης…