Μπενιαμίν Νετανιάχου: Οι ζημιές στο σπίτι του μετά την επίθεση της Χεζμπολάχ με drone

Οι ζημιές στο σπίτι του Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά την επίθεση

Επίθεση με drone εξαπέλυσε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 η Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ. Στόχος ήταν η κατοικία του πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στην Καισάρεια, στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματισμοί, διότι ο Νετανιάχου και η σύζυγός του δεν βρίσκονταν στο σπίτι τη στιγμή της επίθεσης. Προκλήθηκαν, ωστόσο, υλικές ζημιές.

Σε πλάνα, που δόθηκε στη δημοσιότητα φαίνεται να έχει σπάσει το τζάμι στο παράθυρο ενός υπνοδωματίου. Επίσης, υπάρχουν σημάδια στον τοίχο από φωτιά.

Οι ζημιές στο σπίτι του Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά την επίθεση

Οι ζημιές στο σπίτι του Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά την επίθεση

Η αντίδραση του Μπενιαμίν Νετανιάχου

Σε ανάρτησή του στο Χ ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε για την επίθεση με drone στο σπίτι του ότι υπεύθυνοι είναι «πράκτορες του Ιράν» και απείλησε ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί έως ότου αλλάξει η πραγματικότητα ασφαλείας στην περιοχή.

«Οι πράκτορες του Ιράν που προσπάθησαν να δολοφονήσουν εμένα και τη σύζυγό μου σήμερα έκαναν ένα πικρό λάθος. Αυτό δεν θα αποτρέψει εμένα και το κράτος του Ισραήλ από το να συνεχίσουμε τον πόλεμο της αναγέννησης εναντίον των εχθρών μας για να σιγουρέψουμε την ασφάλειά μας για τις επόμενες γενιές».

Απευθυνόμενος προς τους Ιρανούς και «τους εταίρους τους στον άξονα του κακού», ο Νετανιάχου είπε:

«Όποιος βλάπτει τους πολίτες του κράτους του Ισραήλ θα πληρώσει βαρύ τίμημα γι’ αυτό. Θα συνεχίσουμε να εξαλείφουμε τους τρομοκράτες σας. Θα επιστρέψουμε τους ομήρους μας από τη Γάζα. Θα επιστρέψουμε τους κατοίκους μας στο βορρά. Θα αλλάξουμε την πραγματικότητα της ασφάλειας στην περιοχή μας για πολλές γενιές».

Σύμφωνα με αναφορές, ένα ισραηλινό ελικόπτερο Απάτσι εντόπισε, αλλά δεν κατάφερε να αναχαιτίσει το drone πάνω από την Άκο και έτσι αυτό κατάφερε να συνεχίσει μέχρι την Καισάρεια.

Ανέλαβε την ευθύνη η Χεζμπολάχ

Τρεις ημέρες μετά, την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024, η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο σπίτι του Νετανάχου.

«Η Ισλαμική Αντίσταση αναλαμβάνει την ευθύνη για την επιχείρηση στην Καισάρεια και τη στοχοποίηση του σπιτιού του Νετανιάχου», δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου μέσων ενημέρωσης της Χεζμπολάχ, Μοχάμαντ Αφίφ.

Η Τεχεράνη είχε δηλώσει ότι δεν είχε ανάμειξη στην επίθεση και ανέφερε ότι αυτή εξαπολύθηκε από τη Χεζμπολάχ, κάτι που επίσημα η λιβανέζικη οργάνωση παραδέχθηκε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο εκεχειρίας ο Αφίφ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν «διαπραγματεύσεις υπό πυρά», ενώ σημείωσε ότι δεν θα μεσολαβήσει μεγάλο διάστημα μέχρι η Χεζμπολά να αιχμαλωτίσει Ισραηλινούς στρατιώτες.



Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ