«Δες εδώ! Η Γάζα οικόπεδο!!! Χ…»: Ο συγγραφέας Αριέλ Λεκαδίτης φέρνει «πόλεμο» στο Twitter – η διακοπή συνεργασίας

«Δες εδώ! Η Γάζα οικόπεδο!!! Χ…»: Ο συγγραφέας Αριέλ Λεκαδίτης φέρνει «πόλεμο» στο Twitter – η διακοπή συνεργασίας

H ανάρτηση του συγγραφέα Αριέλ Λεκαδίτη στο Χ/Twitter για τον πόλεμο στο Ισραήλ και την αιματοχυσία στη Γάζα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Ο συγγραφέας Αριέλ Λεκαδίτης ανέβασε στο λογαριασμό του μια φωτογραφία με βομβαρδισμένα κτίρια και ερείπια στη Γάζα. Στη λεζάντα της φωτογραφία έγραψε: «Δες εδώ! Η ΓΑΖΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟ!!! Χ#####»

ariel lefkaditis gaza twitterιέλ

Η ανάρτηση προκάλεσε καταιγισμό αντιδράσεων στα social media με πολλούς χρήστες του διαδικτύου να τη χαρακτηρίζουν «τουλάχιστον χυδαία», ζητώντας από τον εκδοτικό οίκο να τον «τιμωρήσει παραδειγματικά για τη φιλοπόλεμη προπαγάνδα του τουλάχιστον χυδαία».

googletag.cmd.push(function() );

Οι Εκδόσεις Αρμός, οι οποίες και εξέδιδαν τα βιβλία του μέχρι τώρα έληξαν τη συνεργασία με τον συγγραφέα και υπογράμμισαν στην ανακοίνωση τους  πως το περιεχόμενο της ανάρτησης του συγγραφέα «έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες» τους και προσθέτουν: «Αποστασιοποιούμαστε πλήρως από τις εκφρασθείσες απόψεις του κ. Λεκαδίτη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Οι Εκδόσεις Αρμός ανακοινώνουν τη διακοπή της συνεργασίας τους με τον συγγραφέα Αριέλ Λεκαδίτη. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τις πρόσφατες δημόσιες χυδαίες αναρτήσεις του συγγραφέα, το περιεχόμενο των οποίων έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες των Εκδόσεων Αρμός. Ο εκδοτικός μας οίκος, με μακρά παράδοση στον χώρο του ελληνικού βιβλίου, δεσμεύεται στην προώθηση του πολιτισμού και του εποικοδομητικού διαλόγου. Με σεβασμό στην πνευματική μας κληρονομιά και στο αναγνωστικό μας κοινό, δηλώνουμε κατηγορηματικά πως αποστασιοποιούμαστε πλήρως από τις εκφρασθείσες απόψεις του κ. Λεκαδίτη».

Μετά τις αντιδράσεις, ο συγγραφέας Άριελ Λεκαδίτης κατέβασε την επίμαχη ανάρτηση από το Χ/Twitter.

Στη συνέχεια αντικατέστησε την εικόνα προφίλ του με μια φωτογραφία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου κάνοντας απαντώντας:

«Σήμερα μου κοινοποιήθηκε μέσω email η λύση της συνεργασίας με τις εκδοσεις Αρμος λόγω μιας χθεσινής ανάρτησης μου στο τουιτερ. Προχωράμε κανονικά με εβραϊκή υπερηφάνεια και ισραηλινό σθένος».

Πριν από την απάντηση είχε προηγηθεί ακόμη ένα post. Σε αυτό ο συγγραφέας καλεί το Ισραήλ να κατεδαφίσει κάθε κτίριο στη Γάζα.



Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ