Δημοσκόπηση Alco: Οι διαρροές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Alco: Οι διαρροές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ -  Δυσαρέσκεια για Τέμπη, ΕΣΥ

Τους υπουργούς της κυβέρνησης αλλά και τους πολιτικούς αρχηγούς βαθμολόγησαν οι πολίτες στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco, που έγινε για λογαριασμό του Alpha.

Την ίδια ώρα, τα ευρήματα δείχνουν ότι οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι από την πορεία των ερευνών για την τραγωδία των Τεμπών αλλά και για τη λειτουργία του ΕΣΥ, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία με τις διαρροές των ψηφοφόρων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο αναλυτικά, το 75% όσων απάντησαν θεωρεί ότι υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των ερευνών και τον προσδιορισμό της δίκης για το δυστύχημα των Τεμπών.

Το 50% απάντησε ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.


Στην ερώτηση, ποιοι δύο υπουργοί είναι οι πλέον επιτυχημένοι της κυβέρνησης, το 51% απάντησε “κανένας” και ακολουθούν κατά σειρά: Δένδιας, Πιερρακάκης, Γεωργιάδης, Χατζηδάκης, Χρυσοχοΐδης και Κικίλιας.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι υπόλοιποι υπουργοί παίρνουν κατά κάποιο τρόπο “κάτω από τη βάση” στην αξιολόγηση των πολιτών.

Αντίστοιχες είναι οι απαντήσεις και μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ αναφορικά με το ίδιο θέμα.

πιν

Στην ερώτηση “ποιον πολιτικό εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 27% “χάνει” από τον “κανένα” που αγγίζει το 37%. Εξαιρετικά χαμηλά είναι τα ποσοστά των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών στη συγκεκριμένη ερώτηση.

πιν

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται μεν με 25%, μειώνοντας όμως σε μονοψήφια νούμερα τη διαφορά της από το ΠΑΣΟΚ που κινείται στο 15,3%. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει να ανεβαίνει η Φωνή Λογικής (4,1%) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εξαϋλώνεται με 6,5%.

Με τη συσπείρωση στο 61%, η ΝΔ χάνει ψήφους από την αποχή και αμέσως μετά από την Φωνή Λογικής, ενώ ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση.

Αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη συσπείρωση μόλις στο 31%, χάνει από τους αναποφάσιστους (30%) ενώ στο 16% φτάνουν οι διαρροές προς το ΠΑΣΟΚ.

Πηγή TheTOC.gr

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην εξουσία για τέταρτη φορά

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Μια δήλωση του Χριστόφορου Βερναρδάκη για την ψήφιση της πρότασης μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη (ο Βερναρδάκης…