Για τη διαλειμματική νηστεία μίλησε ο Δ. Κουρέτας στα Φάρσαλα

koyretas

Με την ιδιότητα του καθηγητή Φυσιολογίας Zωικών Oργανισμών και Τοξικολογίας, αλλά και ως διευθυντής του ομώνυμου εργαστηρίου, στο τμήμα Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο pεριφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι “Ενεργοί Πολίτες Φαρσάλων” με θέμα: “Διαλειμματική Νηστεία και Υγεία”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Σχολικό Μουσείο στα Βρυσιά με τη συμμετοχή του δημάρχου Φαρσάλων Μ. Εσκίογλου, των αντιπεριφειαρχών Μ. Γαλλιού και Αν. Ντούλα, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων αλλά και πλήθους κόσμου.

Ο κ. Κουρέτας παρουσίασε τα οφέλη της διαλειμματικής νηστείας, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται απλά για μια δίαιτα αδυνατίσματος, αλλά για έναν τρόπο ζωής που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση της υγείας. Η διαλειμματική νηστεία, εφαρμόζοντας ελεγχόμενη στέρηση τροφής για συγκεκριμένες ώρες, “μιμείται” τον τρόπο ζωής των προγόνων μας, οι οποίοι δεν είχαν συνεχή πρόσβαση σε τροφή. Με αυτόν τον τρόπο, ενεργοποιούνται φυσικοί μηχανισμοί αυτοΐασης του οργανισμού, όπως η αυτοφαγία, η οποία συμβάλλει στην ανακύκλωση και απομάκρυνση κατεστραμμένων κυττάρων».

Ο κ. Κουρέτας αναφέρθηκε ακόμη στα πολλαπλά οφέλη της διαλειμματικής νηστείας, όπως η μείωση του σωματικού βάρους, η ρύθμιση του σακχάρου κ.α., προσθέτοντας ότι «η διαλειμματική νηστεία δεν είναι κατάλληλη για όλους, γι΄αυτό πρέπει να γίνεται πάντα λαμβάνοντας την σύμφωνη γνώμη του θεράποντα ιατρού, ειδικά για άτομα με προβλήματα υγείας».

Στη συνέχεια, ο κ. Κουρέτας ξεναγήθηκε από τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό Κώστα Γκουντούλα στο μοναδικό Σχολικό Μουσείο, ενώ δεν δίστασε να “ξαναγίνει παιδί”, παίζοντας με τα παιχνίδια του παρελθόντος, καθώς το ενδιαφέρον του τράβηξε μια ξύλινη σβούρα.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ