Γιοάβ Γκαλάντ: «Μετά το αεροπορικό πλήγμα στο Ιράν όλοι θα καταλάβουν τη δύναμή του Ισραήλ»

Γιοάβ Γκαλάντ: «Μετά το αεροπορικό πλήγμα στο Ιράν όλοι θα καταλάβουν τη δύναμή του Ισραήλ»

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, μιλώντας στα πληρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, δήλωσε πανηγυκρικά ότι μετά το χτύπημα στο Ιράν, ο κόσμος θα καταλάβει τη δύναμη του Ισραήλ. Τόνισε πως οι εχθροί της χώρας θα πάρουν ένα μάθημα

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν με ένα βίντεο και μια ανάρτηση Χ που δημοσιεύτηκε από το γραφείο του ισραηλινού υπουργού Γιοάβ Γκαλάντ .

Η επικείμενη απάντηση

Το Ισραήλ σχεδιάζει μια απάντηση σε ένα καταιγισμό βαλλιστικών πυραύλων που πραγματοποίησε το Ιράν την 1η Οκτωβρίου, τη δεύτερη άμεση επίθεση της Τεχεράνης κατά του Ισραήλ μέσα σε έξι μήνες.

«Αφού επιτεθούμε στο Ιράν, θα καταλάβουν στη χώρα μας και αλλού ποιες ήταν οι προετοιμασίες σας», φαίνεται να λέει ο Γκάλαντ στα πληρώματα σύμφωνα με το βίντεο, το οποίο γυρίστηκε στην αεροπορική βάση Χατσερίμ.

Στο X, ο Γκάλαντ πρόσθεσε: «Αφού επιτεθούμε στο Ιράν, όλοι θα καταλάβουν τη δύναμή σας, τη διάρκεια της προετοιμασίας και της εκπαίδευσης. Κάθε εχθρός που θα προσπαθήσει να βλάψει το κράτος του Ισραήλ θα πληρώσει βαρύ τίμημα».

Αγωνία στη Μέση Ανατολή

Η Μέση Ανατολή βρίσκεται σε αναβρασμό εν αναμονή των ισραηλινών αντιποίνων για την επίθεση του Ιράν, κατά την οποία εκτοξεύθηκαν περίπου 200 βαλλιστικοί πύραυλοι.

Τις τελευταίες εβδομάδες το Ισραήλ έχει εντείνει την επίθεσή του κατά των παλαιστίνιων μαχητών της Χαμάς στη Γάζα και του υποστηριζόμενου από το Ιράν συμμάχου της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Τι λένε οι ΗΠΑ

Από την μεριά της η Ουάσινγκτον υποστηρίζει πως επιδιώκει να αποτρέψει την περαιτέρω διεύρυνση της σύγκρουσης. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε την Τετάρτη ότι τα αντίποινα του Ισραήλ δεν πρέπει να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη κλιμάκωση.



Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ