Η απουσία Μητσοτάκη από την ομιλία Παππά και η επιστροφή του στην ομιλία…

Η απουσία Μητσοτάκη από την ομιλία Παππά και η επιστροφή του στην ομιλία Ανδρουλάκη

Τα δικά της συμβολικά και ουσιαστικά σήματα και, μάλιστα, προς δύο κατευθύνσεις εξέπεμψε μία κίνηση του πρωθυπουργού, στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τα αποτελέσματα της αντιπυρικής περιόδου.

Ο κ. Μητσοτάκης, με το τέλος της πρωτολογίας του, δεν παρέμεινε στην αίθουσα της Ολομέλειας, όταν στο βήμα του ομιλητή ανέβηκε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς. Την ίδια κίνηση ακολούθησαν σχεδόν τα μισά μέλη της “γαλάζιας” Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με τον πρωθυπουργό να επιστρέφει στην Ολομέλεια, όταν το λόγο έλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Με αυτόν τον τρόπο, ο κ. Μητσοτάκης έδειξε:

-Ότι δεν είναι διατεθειμένος να συνδιαλλαγεί με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει καταδικαστεί στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.

-Ότι δε θεωρεί βασικό αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας τον ΣΥΡΙΖΑ, που βιώνει πλέον συνθήκες…πολιτικής ερήμου, αλλά το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και τον εκ νέου πρόεδρό του, Νίκο Ανδρουλάκη, στον οποίο και απευθύνθηκε προσωπικά, στη διάρκεια της ομιλίας του. “Να πω στον κ. Ανδρουλάκη, αφού τον συγχαρώ για την επανεκλογή του, ότι δεν είναι άλλοθι η κλιματική κρίση. Είναι μία πραγματικότητα και μία επίθεση που δεν έχει χρώμα και κόμμα αλλά είναι ένας κίνδυνος που αφορά στους πάντες…Έχουμε χρέος να σταθούμε όλοι ενωμένοι απέναντί της…Δε θέλω να αναδείξω λάθη του παρελθόντος. Αλλά, δε θα επιτρέψω σε καμία περίπτωση αυτή η μεγάλη προσπάθεια που πιστεύω ότι πρέπει να έχει συλλογικό χαρακτήρα να μηδενιστεί από μία αντιπολίτευση που επιμένει να τα βλέπει όλα μαύρα και να παρουσιάζει μία Ελλάδα που δυστυχώς υπάρχει μόνο στη δική της νοσηρή φαντασία”, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η… εποχή της αναβίωσης της παλαιάς κόντρας Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε από νωρίς σήμερα το πρωί. Όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εγκάλεσε τη Χαριλάου Τρικούπη σχετικά με τη στάση της στο νομοσχέδιο για την επιτάχυνση των προσλήψεων μέσω του ΑΣΕΠ και την καθιέρωση συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής των δημοσίων υπαλλήλων.

“Επέλεξε να επιστρέψει στον δρόμο της άρνησης, ακόμα και για ρυθμίσεις αυτονόητες. Η πολιτική είναι πολιτικές και όχι συνθήματα. Όλοι κρινόμαστε καθημερινά από τους πολίτες για τις πράξεις και όχι για τα λόγια μας. Μάλλον, ο προσφάτως επανεκλεγείς κ. Ανδρουλάκης δεν θεωρεί χρήσιμη την μείωση των προθεσμιών που θα κάνουν γρηγορότερες τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, την ταχύτητα στην συγκέντρωση των δικαιολογητικών μέσω της διαλειτουργικότητας, την ενίσχυση με προσωπικό απομακρυσμένων, νησιωτικών και ορεινών περιοχών, την αυξημένη μοριοδότηση για τις περιοχές αυτές και την προτεραιοποίηση των συμπολιτών μας με αναπηρία. Ίσως θεωρεί πιο σημαντικό το να καταψηφίσει ένα νομοσχέδιο για να επικρίνει αργότερα την Κυβέρνηση για καθυστερήσεις στις προσλήψεις”, σημείωσε ο κ. Μαρινάκης. “Μια τέτοια προσχηματική άρνηση, αποτελεί -δυστυχώς- προσφιλή τακτική του ΠΑΣΟΚ, όπως είχαμε δει και στα νομοσχέδια για την ίδρυση μη κρατικών- μη κερδοσκοπικών τμημάτων ξένων ΑΕΙ στην Ελλάδα, ή για την επιστολική ψήφο. Μόνη μας ευχή, αυτό το πρώτο δείγμα της ανανεωμένης θητείας του κ. Ανδρουλάκη στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ να μην είναι προάγγελος μιας δεύτερης θητείας της οποίας ο τίτλος θα είναι…στο ίδιο έργο θεατές”, συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

6349838

 

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην εξουσία για τέταρτη φορά

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Μια δήλωση του Χριστόφορου Βερναρδάκη για την ψήφιση της πρότασης μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη (ο Βερναρδάκης…