Η ενίσχυση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας είναι ζήτημα…

"Να υποστηρίξουμε ένα νέο παγκόσμιο κίνημα ειρήνης,...

Τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ – ΕΒΟ ΠΥΡΚΑΛ) στον Υμηττό επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος συναντήθηκε με το Σωματείο Εργαζομένων των ΕΑΣ, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ενίσχυσης της ελληνικής δημόσιας αμυντικής βιομηχανίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Φάμελλος επισήμανε ότι η παρουσία του εκεί αποτελεί σαφή πολιτική δήλωση, προκειμένου να αναδειχθεί ο καθοριστικός ρόλος που διαδραματίζει η βιομηχανία αυτή για την ασφάλεια της χώρας. Ειδικότερα, τόνισε την ανάγκη για ισχυρή στρατηγική υποστήριξης της αμυντικής βιομηχανίας, αναφέροντας ότι θα πρέπει να συσταθεί και ένα ειδικό υφυπουργείο, με αποκλειστικό στόχο την ανάπτυξη και την ενίσχυση του τομέα. “Η ελληνική αμυντική βιομηχανία δεν είναι μόνο ζήτημα εργασίας, οικονομικού οφέλους ή χωροταξίας και χρήσεων γης στην περιοχή της πρώην ΠΥΡΚΑΛ, που είναι και αυτά σημαντικά θέματα. Είναι ζήτημα στρατηγικής σημασίας για την ασφάλεια της χώρας”, δήλωσε. Παράλληλα, εξέφρασε “την έντονη ανησυχία του για την πορεία ιδιωτικοποίησης της βιομηχανίας, επισημαίνοντας σοβαρές ελλείψεις σε θέματα διαφάνειας στην πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για συνεργασία με την σλοβακική εταιρεία ΜSM”. Σημείωσε ότι οι επιλογές της κυβέρνησης οδηγούν σε διακοπή παραγωγής πυρομαχικών για το πυροβολικό και το ναυτικό.

Ο κ. Φάμελλος έθεσε και το θέμα της μετεγκατάστασης των εγκαταστάσεων της ΠΥΡΚΑΛ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόταση για τη μετεγκατάσταση δεν συνοδεύεται από κάποιο ασφαλές σχέδιο μεταφοράς και αξιοποίησης των γραμμών παραγωγής, ενώ παράλληλα “το σχέδιο για ‘πάρκο των υπουργείων’ έχει σοβαρότατα ελλείμματα χωροταξικού σχεδιασμού, ρυθμιστικού σχεδίου Αττικής, αλλά και κυκλοφοριακών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων”.

Ακόμη ο κ. Φάμελλος “εξέφρασε την ανησυχία του για τις απολύσεις και τις διώξεις εργαζομένων, τονίζοντας τη σημασία της διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων τους και της προστασίας των θέσεων εργασίας”. “Η στήριξη των εργαζομένων και η προστασία της αμυντικής βιομηχανίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το πατριωτικό συμφέρον της χώρας”, υπογράμμισε. Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας, τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής, υπογραμμίζοντας τον ιστορικό ρόλο των ΕΑΣ και των ανθρώπων που εργάστηκαν σε αυτά. “Η ελληνική αμυντική βιομηχανία είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη την υποβαθμίζει συνεχώς. Απαιτείται μια ισχυρή και προοδευτική πολιτική για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας, που θα συμβάλει και στην προστασία της δημόσιας περιουσίας και των εργαζομένων”, είπε.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του σωματείου Βίκτωρας Γεράρδης, ο γραμματέας Γιάννης Σαράντης, ενώ παρευρέθηκαν επίσης ο συντονιστής του τμήματος ‘Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Μπαλάφας και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος των ΕΑΣ Αποστόλης Καρκανέβατος. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην εξουσία για τέταρτη φορά

ΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ

ΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ Μια ελληνική σημαία κόντεψε να φέρει τραυματισμούς στην πανηγυρική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του…