Ισραήλ: Αναμένει υποστήριξη από τις ΗΠΑ «αφού επιτεθεί στο Ιράν»

Ισραήλ: Αναμένει υποστήριξη από τις ΗΠΑ «αφού επιτεθεί στο Ιράν»

Ο υπουργός Aμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ είπε χθες Τρίτη στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν (αριστερά, στη φωτογραφία, επάνω από το Χ, με τον ισραηλινό υπουργό Αμυνας) πως η χώρα του λογαριάζει στην υποστήριξη της Ουάσιγκτον «αφού επιτεθεί στο Ιράν», σε αντίποινα για την επίθεση της Ισλαμικής Δημοκρατίας την 1η Οκτωβρίου με περίπου 200 πυραύλους εναντίον της ισραηλινής επικράτειας.

Η στήριξη των ΗΠΑ «θα αποδυναμώσει τον ‘άξονα του κακού’»

Κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον κ. Μπλίνκεν στο Τελ Αβίβ, ο κ. Γκάλαντ «αναφερόμενος στην ιρανική επίθεση και τις τρομοκρατικές δραστηριότητες του Ιράν μέσω των εντολοδόχων του σ’ όλη τη Μέση Ανατολή» υπογράμμισε τη «σημασία» που έχει οι ΗΠΑ να «υποστηρίξουν το Ισραήλ αφού θα έχει επιτεθεί στο Ιράν», σύμφωνα με ανακοίνωση που διένειμαν στον Τύπο οι υπηρεσίες του.

«Αυτό θα ενισχύσει την περιφερειακή αποτροπή και θα αποδυναμώσει τον ‘άξονα του κακού’», πρόσθεσε ο υπουργός Αμυνας της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Απάντηση στο Ιράν

Χθες Τρίτη, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συγκάλεσε συνάντηση με περιορισμένο αριθμό ατόμων, σύμφωνα με το CNN Israel, κάτι εξαιρετικά λογικό μετά τις πρόσφατες διαρροές, για να συζητήσει την απάντηση του Ισραήλ στην πυραυλική επίθεση του Ιράν, που αποτελούσε αντίποινα για τις δολοφονίες Χανίγια στην Τεχεράνη και Νασράλα στη Βηρυτό.

«Διακυβέρνηση» της Γάζας

Νωρίτερα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου συζήτησε ένα «πλαίσιο διακυβέρνησης» για τη Γάζα την «επομένη του πολέμου», κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν στην Ιερουσαλήμ, όπως ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσωπεία

Προσωπεία

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Η καταδίωξη των γκιουλενιστών Σκληρή γλώσσα κατά του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος…