La Roche-Posay: Δέσμευση για την υποστηρικτική φροντίδα των Ογκολογικών Ασθενών

La Roche-Posay: Δέσμευση για την υποστηρικτική φροντίδα των Ογκολογικών Ασθενών

Το πρόγραμμα «Fight with Care» της La Roche-Posay στοχεύει στην ευαισθητοποίηση για τις δερματικές ανεπιθύμητες ενέργειες των θεραπειών κατά του καρκίνου

YGEIAMOU.GR TEAM

Η La Roche-Posay, η κορυφαία μάρκα δερμοκαλλυντικών που συνεργάζεται με δερματολόγους παγκοσμίως, ενισχύει τη δέσμευσή της για την υποστήριξη των ογκολογικών ασθενών με αφορμή το «Pink October 2024». Το πρόγραμμα «Fight with Care» της La Roche-Posay στοχεύει στην ευαισθητοποίηση για τις δερματικές ανεπιθύμητες ενέργειες των θεραπειών κατά του καρκίνου, παρέχοντας εκπαίδευση σε ασθενείς, φροντιστές και επαγγελματίες υγείας, καθώς και οικονομική στήριξη και δωρεές προϊόντων.

Για περισσότερα από 15 χρόνια, η La Roche-Posay συνεργάζεται στενά με δερματολόγους σε όλον τον κόσμο, εμπλουτίζοντας συνεχώς την επιστημονική γνώση σχετικά με τις δερματικές ανεπιθύμητες ενέργειες και εξοπλίζοντάς τους με αποδεδειγμένα ασφαλείς και αποτελεσματικές λύσεις. Το 2023, η La Roche-Posay δημιούργησε μια διεθνή επιτροπή ειδικών (ISKIMO), αποτελούμενη από δερματολόγους, ογκολόγους, ακτινοθεραπευτές και νοσηλευτές. Ενσωματώνοντας όλα τα νέα ογκολογικά φάρμακα, και λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε τόνου δέρματος, η σύμπραξη αυτή οδήγησε στην ανάπτυξη δερμοκαλλυντικών και φαρμάκων (πάντα στη διάθεση των επαγγελματιών υγείας σε όλον τον κόσμο) για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των διαφόρων δερματικών ανεπιθύμητων ενεργειών από τις θεραπείες για τον καρκίνο.

Η Διεθνής Ένωση Κατά του Καρκίνου (UICC) είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος οργανισμός μελών, αφιερωμένος στην καταπολέμηση του καρκίνου. Ιδρύθηκε το 1933 στη Γενεύη, και στη βάση των μελών της συμπεριλαμβάνονται πάνω από 1.150 οργανισμοί σε 172 χώρες και επικράτειες. Αποστολή της UICC είναι να συσπειρώνει και να στηρίζει την παγκόσμια κοινότητα καρκίνου στις προσπάθειές της να μειώσει το άχθος του καρκίνου, να προαγάγει την ισότιμη αντιμετώπιση, και να διασφαλίσει ότι ο έλεγχος του καρκίνου παραμένει προτεραιότητα στην παγκόσμια ατζέντα για την υγεία και την ανάπτυξη.

Υπό το πρίσμα της συνεχιζόμενης δέσμευσής της να στέκεται στο πλευρό ασθενών και φροντιστών, η La Roche-Posay είναι αυτή τη στιγμή η μόνη μάρκα φροντίδας που συνεργάζεται με τη UICC στηρίζοντάς τη στην αποστολή της να συγκαλέσει βασικά ενδιαφερόμενα μέρη, να δημιουργήσει ικανότητες και να εξασφαλίσει υποστήριξη. Η La Roche-Posay υποστηρίζει τοπικούς οργανισμούς σε όλον τον κόσμο, χρηματοδοτώντας έργα που δεν αφορούν μόνο στη φροντίδα του δέρματος αλλά επίσης ενσωματώσουν προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων για την προώθηση της υποστηρικτικής φροντίδας.

Σε αυτούς τους οργανισμούς περιλαμβάνονται οι εξής: The American Cancer Society (ΗΠΑ), Macmillan Cancer Support (Ηνωμένο Βασίλειο), Rose-up (Γαλλία), Dar Zhor (Μαρόκο), Acreditar (Πορτογαλία), Tabletochki (Ουκρανία), Asociación Mexican de Lucha Contra Cancer (Μεξικό), Cancer Rehab Fonden (Σουηδία), ΑγκαλιάΖΩ (Ελλάδα), και Beijing Love Book Cancer Foundation (Κίνα). Έτσι, η μάρκα είχε απήχηση σε 188.000 ανθρώπους το 2023, δηλαδή 78.874 περισσότερους από το 2021.

Τα εργαλεία που εκπαιδεύουν ασθενείς και φροντιστές στην υποστηρικτική φροντίδα

Με αφορμή τον Pink October 2023, η La Roche-Posay λάνσαρε το www.cancer–support.com, μια πλατφόρμα ψηφιακής μάθησης πάνω στην ολιστική υποστηρικτική φροντίδα, που δίνει τόσο στους ασθενείς όσο και στους φροντιστές τη δύναμη να εξασφαλίσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής κατά τη διάρκεια της θεραπείας αλλά και μετά. Με αυτόν τον τρόπο, στοχεύει στη βελτίωση της συμμόρφωσης των ασθενών με τη θεραπεία τους και, άρα, στις μεγαλύτερες πιθανότητες ίασης.

Το 2021, η La Roche-Posay δημοσίευσε έναν Πρακτικό Οδηγό με συμβουλές πάνω στον τρόπο πρόληψης, μείωσης και επιβράδυνσης των ανεπιθύμητων ενεργειών, καθώς και πάνω στους τρόπους βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της αυτοπεποίθησης των ασθενών.

Η νέα έκδοση του Οδηγού που κυκλοφόρησε το 2024 περιλαμβάνει συμβουλές σχετικά με υποστηρικτικές λύσεις όπως το Rose Pilates, η Σωφρολογία με ασκήσεις χαλάρωσης και αναπνοών, καθώς και τα ασφαλή προϊόντα περιποίησης & μακιγιάζ La Roche-Posay που αναδεικνύουν φρύδια, χείλη και νύχια ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση των ασθενών.

Πηγή: ygeiamou.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ