Λίβανος: Ακόμα μια νύχτα κόλασης – Νέο μπαράζ βομβαρδισμών ξεκίνησε το Ισραήλ

Λίβανος: Ακόμα μια νύχτα κόλασης - Νέο μπαράζ βομβαρδισμών ξεκίνησε το Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε νέες προειδοποιήσεις εκκένωσης για τους κατοίκους των νότιων προαστίων της Βηρυτού την ώρα που αναμένεται ακόμα ένας αεροπορικός βομβαρδισμός κατά πολυκατοικιών και πολιτικών κτιρίων. Τα ισραηλινά αεροσκάφη έχουν ήδη πραγματοποιήσει σειρά αεροπορικών επιδρομών στις πόλεις Χάρις και Ναμπί Τσιτ στο Λίβανο, καθώς και σε δεκάδες χωριά του νοτίου Λιβάνου.

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας (IDF) στα αραβικά, Avichay Adraee, ανήρτησε χάρτες που δείχνουν συγκεκριμένα κτίρια στα νότια προάστια της λιβανέζικης πρωτεύουσας και διατάζει τους κατοίκους να εκκενώσουν και να μείνουν μακριά από την περιοχή.

Οι επιθέσεις αυτές προκαλούν εκτεταμένες καταστροφές σε οικιστικές περιοχές και δημιουργούν ακόμα περισσότερους εκτοπισμένους μέρα με την μέρα.

Ισραηλινός βομβαρδισμός κοντά στο νοσοκομείο Χαρίρι

Τα πλήγματα σημειώθηκαν μία ημέρα μετά τον θάνατο 18 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 60, μεταξύ των οποίων βρισκόντουσαν και παιδιά, από ισραηλινή επιδρομή κοντά στο νοσοκομείο Ραφίκ Χαρίρι, τη μεγαλύτερη δημόσια δομή υγείας του Λιβάνου.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως στοχοποίησε «υπόγειο καταφύγιο της Χεζμπολάχ», που περιείχε κατ’ αυτόν «δεκάδες εκατομμύρια δολάρια», στο πλαίσιο «σειράς πληγμάτων ακριβείας εναντίον οικονομικών συμφερόντων της οργάνωσης».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αποδείξεις πως χτυπούν στρατιωτικούς στόχους. Ίσα-ίσα δημοσιογραφικά συνεργεία στο νοσοκομείο Αλ Σαχέλ, μπήκαν σε όλα τα κτίρια του υπογείου, όλες οι πόρτες άνοιξαν και δεν βρέθηκε το παραμικρό. Την ίδια στιγμή οι ισραηλινοί στρατιώτες, ανατινάζουν ολόκληρα χωριά στο νότιο Λίβανο και αναρτούν τα βίντεο της καταστροφής στο διαδίκτυο. Περισσότερα από 5 χωριά έχουν ανατιναχτεί ολοσχερώς.



Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ