Λίβανος: Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε νότια προάστια της Βηρυτού

Λίβανος: Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε νότια προάστια της Βηρυτού

Το Ισραήλ εξαπέλυσε το βράδυ χθες Τρίτη τουλάχιστον τρεις αεροπορικές επιδρομές στα νότια προάστια της Βηρυτού (φωτογραφία, επάνω, από το Χ), κατόπιν εντολής εκκένωσης των περιοχών αυτών, όπως μεταδίδει το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου (ΝΝΑ στα αγγλικά, ANI στα γαλλικά).

Πυκνός καπνός υψώθηκε στον ουρανό της περιοχής, περίπου μια ώρα μετά την εντολή εκκένωσης

Η νέα σειρά επιθέσεων σημειώθηκε λίγες ώρες μετά το πλήγμα που ισοπέδωσε κτίριο στην ίδια περιοχή, προπύργιο της Χεζμπολάχ. Δύο πλήγματα είχαν στόχο τη συνοικία Λεϊλάκι, σε μικρή απόσταση από γήπεδο.

Σε εικόνες που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο διακρίνεται πυκνός καπνός να υψώνεται στον ουρανό της περιοχής, περίπου μια ώρα μετά την εντολή εκκένωσης που αφορούσε συνοικίες στα νότια προάστια της Βηρυτού, τα οποία υφίστανται εντατικούς βομβαρδισμούς από τις 23 Σεπτεμβρίου, όταν το Ισραήλ κλιμάκωσε τις επιθέσεις του εναντίον της Χεζμπολάχ.

Επιβεβαιώνουν για Σαφιεντίν

Νωρίτερα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) είχαν επιβεβαιώσει πως ο Χασέμ Σαφιεντίν – δυνητικός διάδοχος του δολοφονηθέντος ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα – σκοτώθηκε κατά τον βομβαρδισμό προαστίου της Βηρυτού στις 4 Οκτωβρίου.

Ο Σαφιεντίν, επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου της Χεζμπολάχ, φερόταν ως ο επικρατέστερος διάδοχος του Νασράλα στην ηγεσία του φιλοϊρανικού κινήματος του Λιβάνου.

Κατά τον ισραηλινό βομβαρδισμό της 4ης Οκτωβρίου, ο Χασέμ Σαφιεντίν βρήκε τον θάνατο μαζί με τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών Χουσέιν Αλί Χαζίμα και άλλους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με την ενημέρωση από τις IDF.

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσωπεία

Προσωπεία

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Η καταδίωξη των γκιουλενιστών Σκληρή γλώσσα κατά του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος…