Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκε η απελευθέρωση της Λάρισας από τη Γερμανική Κατοχή

«Τιμούμε τη μνήμη όσων αγωνίστηκαν ενάντια στους κατακτητές, φέρνοντας τη λύτρωση της λευτεριάς και της ελπίδας στις γενιές που ακολούθησαν», τονίζει ο κ.Μαμάκος

«Στη συλλογική συνείδηση της πόλης, η 23η Οκτωβρίου του 1944, σηματοδοτεί τη νίκη ενάντια στις δυνάμεις της κατοχής, του φασισμού και του σκοταδισμού, χάρη στην αντίσταση και τις θυσίες των προγόνων μας, αλλά και μια κορυφαία στιγμή ενότητας του λαού», τονίζει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Αθανάσιος Μαμάκος. Και συνεχίζει, «σήμερα, ογδόντα χρόνια μετά την Απελευθέρωση της Λάρισας, στεκόμαστε με δέος, συγκίνηση και σεβασμό μπροστά σε αυτούς, που πάλεψαν για την εθνική μας ανεξαρτησία, τη δημοκρατία, την ειρήνη. Είναι δικό μας χρέος να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία, εχέγγυα για το μέλλον της πόλης μας και των παιδιών μας».

Φέτος, η πόλη γιόρτασε την επέτειο των 80 χρόνων από την απελευθέρωσή της (23/10/1944-23/10/2024). 80 χρόνια γεμάτα περηφάνια για τους προγόνους κι όλους αυτούς που αγωνίστηκαν ενάντια στους κατακτητές, για τη λευτεριά και την ελπίδα των γενεών που ακολούθησαν.

Η απελευθέρωση της Λάρισας το 1944, στη συνείδηση όλων, είναι μια νίκη ενάντια στις δυνάμεις την κατοχής και του σκοταδισμού.

Με την Φιλαρμονική του Δήμου να προηγείται, φορείς, μαθητές, πολίτες, κατευθύνθηκαν προς το ηρώο της πόλης, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθησε ομιλία από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας κυρία Γαρυφαλλιά Καρυστιανού-Γκολφινοπούλου κι ενός λεπτού σιγή. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, από τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων.

Να τονίσουμε ότι, στεφάνια κατέθεσαν οι κκ. Χρήστος Κέλλας, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Αθανάσιος Μαμάκος, Δήμαρχος Λαρισαίων, Κωνσταντίνος Τζανακούλης, Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, Δημήτριος Πετρούλιας, Υποστράτηγος Π.Β. – Υποδιοικητής 1ης Στρατιάς, Μαρία Γαλλιού, Χωρική Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λάρισας – Εκπρόσωπος Περιφέρειας Θεσσαλίας, Θωμάς Καρανάσιος, Υποστράτηγος – Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής, Ιωάννης Αμανατίδης, Αντιπύραρχος – Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασιλική Ζιάκα, Περιφερειακή Διευθύντρια Α/Βθμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Μωυσής Μανουάχ, Πρόεδρος Ισραηλίτικης Κοινότητας Λάρισας και εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ν. Λάρισας κ. Α. Αυγουστής.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ