Να επιλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Αριστερά

Να επιλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Αριστερά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13.28

Ολομέτωπη επίθεση εφ’ όλης της κυβερνητικής ύλης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την πρωτολογία του στη Βουλή. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ωστόσο δεν ήταν παρών στην αίθουσα όταν ο Νίκος Παππάς ανέβηκε στο βήμα. Αποχώρησε και επέστρεψε στην αίθουσα όταν τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Στα της πρωτολογίας του Ν. Παππά, εγκάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη για εργαλειοποίηση των κρίσεων ώστε να καλύψει αβελτηρίες και την πολιτική που απόφαση να στηρίξει τους έχοντες, άσκησε δομική κριτική για την οικονομία ενώ δήλωσε ότι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να προέρχεται από την Αριστερά ή την ευρύτερη προοοδευτική παράταξη.

Μεταξύ άλλων δήλωσε για:

Πυρκαγιές

“Όλα πήγαν καλά απ’ ό,τι καταλάβαμε, όλα καλά καμωμένα τα είχε ο κ. Μητσοτάκης, πώς έφτασε η πυρκαγιά στον αστικό ιστό δε μας εξήγησε

4 εκατ στρέμματα έχουν καεί και μας έκανε τον ψύχραιμο και το συναινετικό για να εξαπολύσει ανοίκεια επίθεση στην αντιπολίτευση πως ό,τι λέμε είναι αποκυήματα φαντασίας

Αν θεωρεί ότι λειτουργούν όλα ρολόι, δεν είναι πειστικό για τον ελληνικό λαό.

Το 27 θα έρθουν τα Canadair και μέχρι τότε ποιος είναι ο σχεδιασμός. 

Δεν περίμενα τέτοια προσπάθεια αποσιώπησης του τι πρέπει να γίνει αλλά δυστυχώς θα πρέπει μάλλον να συνηθίζουμε σε τέτοιες συμπεριφορές.

Με τις συμπεριφορές και τις στρατηγικές σας δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν οι κρίσεις”

Οικονομία

“Μας λέει ότι ο προϋπολογισμός θα κάνει καλό στις τσέπες μας. Κάνει μόνο σε όσους έχουν εταιρείες ενέργειας ή τράπεζες. 

Ο παραπάνω φόρος εισοδήματος θα οφείλεται στο χαράτσι των μικρομεσαίων

Οι φόροι δε μειώνονται η κρίση πέφτει στα κεφάλια των μικρομεσαίων και των επιχειρήσεων. 

Πού είναι οι επενδύσεις; Στην τελευταια θέση της ΕΕ βρισκόμαστε και οι περισσότερες αφορούν μεταβιβάσεις ακινήτων. Αυτές δεν αυξάνουν το ΑΕΠ της χώρας και αυτές δεν είναι επενδύσεις.

Φυσικό φαινόμενο είναι και η αύξηση των εργατικών δυστυχημάτων; οι υπερωρίες; Αυτές είναι πολιτικές επιλογές και σας καλούμε να δώσετε εξηγήσεις.

Η Ελλάδα δεν ζει κανένα αναπτυξιακό θαύμα και δεν σας έφταιγε καθόλου το διεθνές περιβάλλον για το γεγονός ότι δεν αξιοποιήθηκαν χρηματοδοτικά εργαλεία

Πετάξατε την ψηφιακή στρατηγική και ανοίξατε πάρτι για την ψηφιακή μετάβαση και για αυτό επενέβη η Ευρωπαία εισαγγελέας. 

24η η χώρα στον μέσο όρο της ΕΕ στην Ανάπτυξη και τελευταία στην αγοραστική δύναμη των πολιτών. 

Συνταγματική Αναθεώρηση

Ποια άρθρα σκοπεύετε να φέρετε προς αναθεώρηση. Μήπως σας ενοχλεί το άρθρο προστασίας του νερού, του απορρήτου των επικοινωνιών; Ανοίξτε τα χαρτιά σας για να δούμε αν θα αναζητήσετε συναινέσεις στα δεξιά σας. 

Έχει έρθει η ώρα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την Αριστερά ή την ευρύτερη προοδευτική παράταξη

Εθνικά 

Θέλουμε απαντήσεις για τις συνεννοήσεις και τις συζητήσεις με την Τουρκία. Να μας ενημερώσει τι έχει συζητήσει με τον Τούρκο πρόεδρο και ποια θα είναι η ατζέντα της συζήτησης Γεραπετρίτη- Φιντάν.

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ